Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alarm Jablotron OASIS- kdo má pravdu?

Zdravím, jdu se zeptat odborníků:

Máme doma namontovaný alarm Jablotron OASIS (GPRS), klávesnice JA-81F a dálkově ovládanou garáž s motorem mně neznámé firmy. Namontovali nám alarm, dostali jsme k tomu dálkové ovládání na odkódování. Táta se ptal na co to má čtyří tlačítka, když stačí odblokovat/zablokovat a bylo mu řečeno, že je to třeba na otevření a zavření garáže.
Chvíli jsme to používali jen na ta dvě tlačítka, po pár dnech nám namontovali před spínač motoru garážových dveří krabičku, která přijímá signál těch dvou dalších tlačítek a spárovali to.

Teď k věci:
Já tvrdím, že signál dvou tlačítek pro ovládání alarmu přijímá centrála (krabice) alarmu (protože kódovat tím šlo i když jsme neměli tu "krabičku" u vrat) a tlačítka na ovládání garáže přijímá domontovaný přijímač u motoru dveří- funguje to tedy nezávisle na sobě, něco jako univerzální ovladač na TV+DVD.
Táta mi teď dvě hodiny hučel v pokoji, že v žádném případě nemám pravdu a že podle něj přijímá ten přijímač na vratech garáže i signály pro odkódování.
Problém začal tím, že se nám jednou nezakódoval dům. On ovládá kódování i vrata mířením na garáž, ja zavírám vrata mířením na garáž a kóduju mířením na místo, kde je centrála alarmu.

Kdo má prosím pravdu? I kdyby on, tak budu mít alespoň klid, teď si zašel na "cigárko" a pak se prý uvidí, že má pravdu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
u vrat může být jen nějaké UC-8x a naučeny tlačítka 3,4 to pak nejde přes EZS
mik.miky 05.02.2012 09:47
mik.miky
v plovoucím kódu jo? ;-) edit: leda by to byla stejná produkční řada (Jablotroní produkty moc nezná…
touchwood 05.02.2012 11:07
touchwood
http://www.jablotron.cz/cz/Katalog/zabezpeceni+dom u/oasis+868mhz/bezdratove+moduly/ac82+bezdratovy+…
mik.miky 05.02.2012 13:09
mik.miky
ok, sice nechápu proč tohle řešit takovým udělátorem, když na tutéž funkci postačí kus dvoulinky, al… poslední
touchwood 05.02.2012 19:17
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru