Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rosení oken a vlhkost v domě

Dobrý den všem,

prosím o pomoc.
Před třemi léty jsem dostavěla malinký domeček, ale při prvním ochlazení, které přišlo se mi začali velmi hodně rosit okna, a kolem oken byly mokré fleky - až plíseň, ale při mém zjištění se mi začali dělat mokré flíčky i na stropě, kde se začala i objevovat plíseň.Voda mi teče po parapetech na zem. Vchodové dveře mám též stále celé orosené a mokré zdivo kolem dokola.Okna mám plastová pěti komorová. Vlhkost v domě je i přes léto kdy je teplo. Vše jsem přikládala k tomu že dům je nový a tudíž vlhký ale jsou to pomalu tři roky od dokončení stavby a mám snad pocit že je vše horší. Stále větrám, ale je to k ničemu žádná změna.
Dům je zateplený 10cm polysternem a akrylová fasádní omítka.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hezký večer všem,s přítelem už rok rekonstruujeme starší dům z roku 1834,vše jsme omlátili a začali…
rendík89 20.11.2012 21:24
rendík89
To bílé, co není plíseň je výkvět solí. Buď zbytky po chlívku, nebo zasolení ze vzlínající vody. I k… poslední
kejki 22.11.2012 00:34
kejki

Hezký večer všem,s přítelem už rok rekonstruujeme starší dům z roku 1834,vše jsme omlátili a začali od začátku,ale máme takový problém,s ložnicí..kdysi dávno,tam byl chlívek,ale ten byl před 50 roky předělán na pokoj,kde bydleli jeho babička a děda.Omlátili jsme to a zapucovali,přítelům tatínek udělal sanační omítku,ale na dřívější poměry jí udělal do půlky,ke stropu je normální,jenže kámen úrazu je ten,že my jsme to nabarvili a ta zed je mokrá,z druhé strany je dřevník,tam jsme tu zed omlátilia dali tam nové cihly,jenže ta zed je z více vrstev(jedna řada cihel a druhá,jednu špatnou jsme dali pryč,ptže se na ní objevilo takové bílé,vypadalo to jako plísen zbourat jí také nemůžeme ptže je nosná :(,jenže ta mokrá zed pořád je mokrá i když topíme,už si nevíme rady co s tím máme dělat,začíná na některých místech,jak je to mokré opadávat ta barva ,prosím poradte mi někdo,kdo s tím má zkušenosti nebo by věděl,co s tím děkuji

To bílé, co není plíseň je výkvět solí. Buď zbytky po chlívku, nebo zasolení ze vzlínající vody. I když to bude sanační omítkou, bude to dělat problémy. Nedělejte kompromisy, jak tu píše kolega, odborně se dá podbourat i nosná zeď a postavit na pořádném základu a izolaci nová. Jinak to budete lepit celý život.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru