Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem auto špatně startuje

ahoj lidi, jsem ženská a potřebuju radu. mám octvavku 2 2007, 1,9tdi
a co jsou pár dní mrazy, tak mi zlobí při startování, dávám to nejdřív jakože "nažhavit" a až zmizí ikonky, tak otočím klíčkem a normálně to nastartuje..dneska jsem to v -15 startovala na 5x a pořád to chcípalo..pak mi to nastartovalo, až když jsem auto chudáka utejrala tím, že jsem klíček dýl držela na doraz. Naftu tankuju furt stejnou na stejnym místě u globusu. No a vím, že jsou zimní směsi nebo že se něco někam lije..prosím poraďte mi, co kde mám zkontrolovat, případně dolít..děkuji moc..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nalévám do nafty aditivum..zimní (zeptejte se v prodejnách či u pump) - ale to mi dnes v plechovce t…
chroustjazz 02.02.2012 17:51
chroustjazz
bych tam pricmrndnul trosku benzinu, tak 5l na nadrz. Neni to sice uplne koser, ale problem by nasta…
bahno 03.02.2012 13:59
bahno
Pět litrů je moc, zadíraly by se vstřikovače. Moderní diesely jsou na tohle strašně háklivý. Ty siln…
Martin79 03.02.2012 14:39
Martin79
tak jsem tu znovu pánové :) předem děkuji za všechny předešlé i následující komenty. Na benzínce jse…
krekr25 06.02.2012 09:15
krekr25
a co baterka?
hoppus 06.02.2012 09:26
hoppus
baterka, zda se býti v pořádku..resp.svítila by i po startu (v případě problému), jestli se nymýlím?
krekr25 06.02.2012 09:32
krekr25
kontrolka "baterie" není kontrolka od baterie, ale od dobíjení, tedy od alternátoru, na té stav bate… poslední
Uroboros 06.02.2012 09:40
Uroboros

nalévám do nafty aditivum..zimní (zeptejte se v prodejnách či u pump) - ale to mi dnes v plechovce tak ztuhlo, že se proměnilo ve vazelínu a neteklo (ráno bylo u nás -18°C, autem jsem pak ujel cca 20km, po hodině bylo aditivum stále tuhé, dokud jsem ho nerozehřál v ruce) - ale věřím, že v té naftě nějaký smysl má.. 8¨-)

tak jsem tu znovu pánové :) předem děkuji za všechny předešlé i následující komenty. Na benzínce jsem koupila aditivum, shodou okolností ten VIF, koukla jsem na návod a před tankováním jsem tam nalila (ještě bylo tekuté :)) ) to aditivum..poté jsem nabrala plnou nádrž nafty. Druhý den ráno jsem šla nastartovat a čekala samozřejmě hladký průběh. Mé nadšení po několikerém zkoušení startu hned vymizelo. Problém se startem stále přetrvává, s klesající teplotou jsou starty samozřejmě čím dál horší. Auto nastartuju na 5 pokus a to to auto opravdu huntuju, klíček nadoraz a čekání, jestli se chytne se autu nějak nezazdává. Nu takže podtrženo a shrnuto. Přechodovou a zimní naftu jsem eliminovala, aditivum jsem přidala. Jediné co mě ještě napadá je chladící kapalina. V létě mi jí měnili. Minulý rok jsem tento problém neměla. Takže se chci jen zeptat, jak to s tou chladící kapalinou je? Stačí dolít příměs? Nebo se musí celá vylít a nalít zimní? Děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru