Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava tepelné izolace střechy

Znám spíš tu teorii, než že bych věděl jak přesně na to.
První co mě napadá - nemáte stavbu ještě v záruce? Opravila by to pak stavební firma a vy byste si jen pohlídal, aby to udělali pořádně.
Jinak bych to řešil asi tak, že bych vyříznul SDK (což s sebou vezme i tu folii). Pak bych cca o 10 cm vedle objel díru nožem ještě jednou, tentokrát ale jen s částečně vytaženým ostřím, aby se SDK neprořízl skrz. Měl by jít pak odlomit, címž se odkryje pás nepoškozené folie, na kterou je možné navázat záplatu a přelepit speciální páskou.
Jinak, když píšete, že vám ty fleky dokonce promrzají, tak je možné, že tam bude i nějaký silnější tepelný most, než jen provlhlá vata. Na první pohled si říkám, že v odfláknutí tepelné izolace zase takový problém nebývá, ale určitě ji zkontrolujte. Je otázka kolik jí tam máte a jestli máte krokve přetažené izolací. Taky by tam mohla být nějaká nemotorně provedená ocelová kotva, která by fungovala jako most.
Mám doma stejný problém se špatně provedenou folií, ale fleky se mi nedělají. Problém ale nemusí být jen fleky. Špatným provedením folie je obecně narušena tepelně-izolační funkce střechy (tepelné ztráty, víc peněz na topení) a navíc může docházet ke skrytým kondenzacím na krokvích a k postupné degradaci nosných částí krovu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny