Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LPG - v mrazech jezdím víc na benzín, než na plyn

Ahoj,
mám Octavii 1,6l 100k benzín, předelanou vloni na LPG. Přepínání na LPG probíhá automaticky (já to můžu jen vypnout), podmínky pro přepnutí jsou teplota motoru 20°C, 20 vteřin po startu a otáčky nad 1500. Plyn mi přepne podle venkovní teploty do 3 - 4km, v létě samozřejmě rychleji.
Ale teď, když noční teploty klesnou pod -10°C, tak mám problém s tím, že to na plyn zpočátku přepne, ale dlouho to nevydrží a zase se to přepne zpět na benzín. Někdy se stane, že se to přepne zase na plyn (až po 20km), dnes, když bylo -14°C, tak mi to zase přeplo na benzín a až do práce jsem jel na beznín (40km). Hádám tedy, že při takové teplotě je problém se zplynováním LPG, takže elektronika to přepne raději na benzín. Je fakt, že při jízdě na LPG na neutrál z kopce byl velmi nestabilní volnoběh (při tom dnešním mrazu). Pak to přeplo na benzín a už to tak zůstalo.

Takže bych se jen chtěl zeptat, zda je moje teorie správná. Trochu mě to štve, protože benzín je přece jen drahej jak kráva, na druhou stranu nestojím o to, aby to někde na křižovatce chcíplo, takže raději pojedu na benzín.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny