Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odpad z pračky

Dobrý den, potřeboval bych radu, jak nejjednodušeji doladit odpad z pračky.
Stávající stav: hadice z pračky je nasazena na pozinkovanou ocelovou 1/2" trubku - vnější průměr 21,5 mm. Výška vpusti od podlahy je 80 cm. Ta je ukončena v sifonu vany (mezi vanou a sifonem). Čili bez přístupu atmosférického vzduchu.
Důsledkem je nutnost po každém cyklu praní ručně zrušit podtlak a vpustit vzduch do systému, aby voda z pračky stále neodtékala podle fyzikálních zákonů přes neběžící čerpadlo při praní. To někdy obsluha nestíhá a stoupá spotřeba vody.
Pokud by to řešil pouze vnější pračkový sifon a přepojení odpadu za vanový sifon, nemohu najít katalogový list s vnitřním průměrem (pouze vnější průměr 32 mm) abych jej nasadil s těsněním na ocelovou trubku.
Moc děkuji za rady a nápady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
snad to má nějaké šroubení v palcích vnější průměr f_jednotky.htmtady jsou převody Dělá se i přisáva…
paul 31.01.2012 11:58
paul
Dobrý den a díky za reakci. Měl jsem k dotazu přiložit fotku, ale popíši. Ze zdi kouká 27 mm půlcoul… nový
petronius 31.01.2012 12:57
petronius
Ano, pračkový sifon, přisávací klapka - to je jediné správné řešení. A ještě doporučení: umístit nej… nový
mirektatra 31.01.2012 14:21
mirektatra
Také by fungovalo: odpadní trubku navrtat těsně u zdi. Provléknout a zalepit hadičku o vnitřním prům… nový
Zerozero 01.02.2012 02:37
Zerozero
Mám samostatný odpad od pračky a taky bych asi měl problém s vysáváním vody z pračky vlivem podtlaku… poslední
albert 02.02.2012 00:04
albert

Ano, pračkový sifon, přisávací klapka - to je jediné správné řešení. A ještě doporučení: umístit nejvyšší bod na výtoku z pračky po horní hranu vkládacího otvoru (sklo dvířek). V případě,že se pračka vlivem poruchy "zblázní" a stále napouští, přeteče přebytečná voda hadicí do odpadu, nikoliv přepadem pračky na zem a sousedův strop...

Také by fungovalo: odpadní trubku navrtat těsně u zdi. Provléknout a zalepit hadičku o vnitřním průměru asi 6mm. Tak aby vevnitř kovové trubky byla ohnuta dovnitř po směru toku vody v délce asi 10 cm. Vyvést nahoru po zdi cca 0,5 m, nebo zkusmo tak, aby při vyčerpávání tam netekla voda. Pokud není v odpadu nějaký odpor, mělo by stačit i několik cm. Touto cestou se odpad odvzdušní zcela automaticky.

Mám samostatný odpad od pračky a taky bych asi měl problém s vysáváním vody z pračky vlivem podtlaku. Mám ale na vstupu odpadu pračkový sifon, kde zápachový uzávěr tvoří kulička, přitlačovaná do sedla pružinou. Čerpadlo pračky pružinu "přepere" a vodu vypustí, ale aby se nasála voda z pračky, na to je odpad právě silou té pružiny dost spolehlivě uzavřen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru