Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odpad z pračky

Dobrý den, potřeboval bych radu, jak nejjednodušeji doladit odpad z pračky.
Stávající stav: hadice z pračky je nasazena na pozinkovanou ocelovou 1/2" trubku - vnější průměr 21,5 mm. Výška vpusti od podlahy je 80 cm. Ta je ukončena v sifonu vany (mezi vanou a sifonem). Čili bez přístupu atmosférického vzduchu.
Důsledkem je nutnost po každém cyklu praní ručně zrušit podtlak a vpustit vzduch do systému, aby voda z pračky stále neodtékala podle fyzikálních zákonů přes neběžící čerpadlo při praní. To někdy obsluha nestíhá a stoupá spotřeba vody.
Pokud by to řešil pouze vnější pračkový sifon a přepojení odpadu za vanový sifon, nemohu najít katalogový list s vnitřním průměrem (pouze vnější průměr 32 mm) abych jej nasadil s těsněním na ocelovou trubku.
Moc děkuji za rady a nápady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám samostatný odpad od pračky a taky bych asi měl problém s vysáváním vody z pračky vlivem podtlaku… poslední
albert 02.02.2012 00:04
albert

Mám samostatný odpad od pračky a taky bych asi měl problém s vysáváním vody z pračky vlivem podtlaku. Mám ale na vstupu odpadu pračkový sifon, kde zápachový uzávěr tvoří kulička, přitlačovaná do sedla pružinou. Čerpadlo pračky pružinu "přepere" a vodu vypustí, ale aby se nasála voda z pračky, na to je odpad právě silou té pružiny dost spolehlivě uzavřen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru