Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štěpkovač na větve

Zdravím,máte někdo zkušenost s tímto(viz foto),nebo podobným štěpkovačem?
Mám větší množství větví,které potřebuju nějak zlikvidovat.Ty větší vyřežu a spálím v kotli,ale zbytek nechávám schnít,nebo je spálím na místě,což je neekonomické.Poohlížím se proto po štěpkovači,nebo drtiči větví do průměru cca 1-5cm s benzínovým motorem,do kterého by se vtahovaly větve samy a nemusely se tam pracně vtlačovat a štěpka popř drť by šla po usušení spalovat v kotli.Předem dík za rady a zkušenosti.::)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pracoval jsem s něčím podobným, ale elektrickým. Drtič pracoval na principu dvou protiběžných pomalu… poslední
ha 30.01.2012 10:19
ha

Pracoval jsem s něčím podobným, ale elektrickým. Drtič pracoval na principu dvou protiběžných pomalu rotujících ozubených válců. Drtilo to skvěle, bylo to tiché, výkonné a jak se tam větev zasunula, už si jí to posouvalo samo. Kamarád pracoval se štěpkovačem, který pracoval na principu rychle rotujícího nože. Nebyl s tím moc spokojený, protože to bylo strašně hlučné, větev si to neumělo samo posouvat, takže práce trvala déle. Ale pořizovací cena byla podstatně nižší než u toho drtiče.

Já jsem drť kompostoval a částečně použil jako mulč k ovocným stromům (oboje se skvělým výsledkem. Ale na topení mi to moc vhodné nepřijde. Já drtil větve olistěné v pozdním létě a celé to bylo dost vlhké. Nevím, jak to usušit, protože a z mé malé zahrádky toho byla poměrně velká hromada (bylo to „nadýchané“) a pak by to ještě chtělo slisovat. Možné předjarní řez by byl sušší, ale stejně by to trochu vysušit chtělo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru