Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem regulace k autonabíječce

Máš pravdu ,že je lepší, když člověk dělá něco pořádného a nesedí jen u PC jako teď zrovna já :)). Taky si vzpomínám, jak jsem v minulých dobách letěl do trafiky,když mělo vyjít AR nebo Udělej urob si sám.
Ta doba byla v lecčem opravdu k ničemu, ale děcka tenkrát měli alespoň o něco zájem a snažili se trochu něčeho dosáhnout, což je dnes bída. Mám ale obavu, aby si pisatel původního dotazu spíše neublížil, protože mám pocit, že o elektrice toho moc neví...Když za nabiječku akumulátoru považuje transformátor a k němu chce dávat regulaci.
Ale každy jsme nějak začínali. Takže jsem koukal po něčem jednoduchém a třeba by šlo postavit toto:http://www.elektronikacz.borec.cz/Data/Automaticke %20akumulatorove%20nabijecky.htm, nebo http://www.eldos.xf.cz/sekce/opravy/op_E049_nabije cka_AKU/schemata/SCH3_regulator_kniha.jpg nebo http://www.trabime.cz/trabi.php?id=5&aid=8 nebo něco trochu složitějšího http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Konstrukce/ART1720 -Jednoducha-odolna-nabijecka-olovenych-akumulatoru .html.
V každém případě pokud by to někdo stavěl tak pozor na síťové napětí, nikdy to nepodceňujte. Může to s člověkem pěkně zamávat.. vím z vlastní zkušenosti. Nikdy se v tom nehrabat, když to bude pod proudem. Vypnout, udělat zásah nebo úpravu a zase zapnout. Někdo si může myslet, že to zdržuje, že si dá pozor aby někam nesáhnul...Věřte,že to odpojení se vyplatí, protože zdraví a život má člověk jenom jedno - to není fráze...to je realita. Mladší kutilové by měli vždy pracovat pod dohledem někoho zkušenějšího.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny