Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dřevo, nebo dřevoplast na podlahu terasy?

Všechno má svoje výhody i nevýhody. Pokud je dobře udělaný beton z izolací ,kvalitní lepidlo + dlažba, tak je to podle mně asi to nejlepší. Snadná údržba, dlouhá životnost, mechanická odolnost.
Dřevo zase má tu výhodu, že to je přírodní materiál a v dnešní době plastů a všemožných umělin a náhražek na mně působí velice příjemně a útulně. Zase je nutná častější údržba-nátěry proti plísním,houbám ale i povrchové ( aby to pěkně vypadalo). Tyto nátěry pokud mají něco vydržet, tak taky něco stojí. Dřevo také pracuje. Takže položím perfektně ohoblovaná a obroušená prkna, natřu je, a po první zimě se kolikrát člověk nestačí divit, co se s tím stalo. Co se týká plastů, tak moc příznivcem nejsem. Asi to vydrží, ale když jsem viděl na vlastní oči třeba tohle:
http://www.recyklace.cz/cs/produkty/Deska-ryhovana -terasova/ tak je to příšerný, ale asi věčný. Takže záleží asi na každém co se mu líbí a jestli má čas a prostředky se o to či ono starat.
Já osobně po všech zkušenostech: beton, penetrace, hydroizolace (tekutá lepenka - alespoň 3 vrstvy) , kvalitní slinutou dlažbu a precizně provedené detaily. Aby nikde nezátékalo a tak. Dlažby se dělají krásné i s imitací dřeva. Když se to pořádně udělá, tak to vypadá i vydrží. Toť můj názor.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny