Předmět Autor Datum
Já si nechal položit podlahu od odstraněn komerční obsah (sHpy00n) a velká spokojenost. Dobře mi por…
Petr Eichler 19.01.2012 21:25
Petr Eichler
Všechno má svoje výhody i nevýhody. Pokud je dobře udělaný beton z izolací ,kvalitní lepidlo + dlažb…
Matyas xl 20.01.2012 12:50
Matyas xl
Vybírám podlahu, která vydrží dlouhodobě povětrnostní vlivy. Hlavně schody z terasy na zahradu jsou…
čechy 21.01.2012 08:21
čechy
No co se týká klouzavosti dlažby tak se dělá i bezpečnostní, protiskluzová - s drážkami na kraji dla…
Matyas xl 21.01.2012 09:46
Matyas xl
Na schodech mám dlažbu s drážkami na kraji a je to k ničemu. Kamarád má taky protiskuzovou s hranou…
čechy 21.01.2012 09:54
čechy
Pak už jedině dřevo nebo plast. poslední
Matyas xl 22.01.2012 10:28
Matyas xl

Já si nechal položit podlahu od odstraněn komerční obsah (sHpy00n) a velká spokojenost. Dobře mi poradili při výběru.

Post zcela mimo zadání, naopak splnil veškeré atributy neplacené reklamy.
Máte-li zájem o inzerci u nás, podmínky naleznete zde: advertising
Pokud zájem nemáte, reklamu sem prosím nevkládejte (sHpy00n)

Všechno má svoje výhody i nevýhody. Pokud je dobře udělaný beton z izolací ,kvalitní lepidlo + dlažba, tak je to podle mně asi to nejlepší. Snadná údržba, dlouhá životnost, mechanická odolnost.
Dřevo zase má tu výhodu, že to je přírodní materiál a v dnešní době plastů a všemožných umělin a náhražek na mně působí velice příjemně a útulně. Zase je nutná častější údržba-nátěry proti plísním,houbám ale i povrchové ( aby to pěkně vypadalo). Tyto nátěry pokud mají něco vydržet, tak taky něco stojí. Dřevo také pracuje. Takže položím perfektně ohoblovaná a obroušená prkna, natřu je, a po první zimě se kolikrát člověk nestačí divit, co se s tím stalo. Co se týká plastů, tak moc příznivcem nejsem. Asi to vydrží, ale když jsem viděl na vlastní oči třeba tohle:
http://www.recyklace.cz/cs/produkty/Deska-ryhovana -terasova/ tak je to příšerný, ale asi věčný. Takže záleží asi na každém co se mu líbí a jestli má čas a prostředky se o to či ono starat.
Já osobně po všech zkušenostech: beton, penetrace, hydroizolace (tekutá lepenka - alespoň 3 vrstvy) , kvalitní slinutou dlažbu a precizně provedené detaily. Aby nikde nezátékalo a tak. Dlažby se dělají krásné i s imitací dřeva. Když se to pořádně udělá, tak to vypadá i vydrží. Toť můj názor.

Vybírám podlahu, která vydrží dlouhodobě povětrnostní vlivy. Hlavně schody z terasy na zahradu jsou nechráněné a přímo na ně prší. Betonovou dlažbu mám nyní a ta strašně klouže. Právě nejvíce je to nebezpečné na těch schodech. Ještě budu terasu prodlužovat nějakou lehkou konstrukcí asi o 1 m. Z toho důvodu ani dlažbu nemohu použít. Do dřeva se bojím jít kvůli živitnosti a údržbě. Co se mi líbí, je dřevoplast, ale ta cena.
Budu potřebovat caa 16 m2 materiálu.
Díky za odlaz. Tohoto výrobce jsem neznal. Cena by docela šla, když by to bylo bezůdržbové. Na fotkách to nevypadá tak hrozně. Jak píšeš, realita bývá někdy ale příšerná.

No co se týká klouzavosti dlažby tak se dělá i bezpečnostní, protiskluzová - s drážkami na kraji dlažby nebo s přídavkem gumy http://www.akcniceny.cz/detail/bezpecnostni-dlazba -874317/. V zimě zřejmě bude ale kluzké ať tam dáš cokoli. Několik odkázů:http://www.rako.cz/poradna/vlastnosti-obkladovych- prvku/protiskluznost.html , http://www.rako.cz/produkty/andalusia.html?usage=e xterier

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru