Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pila na kámen (minerály)

Na minerály se používají speciální řezací kotouče. Celkem dobrý popis o zpracování je tady: http://www.mineral.cz/opracovani-sbirkovych-kamenu -clanek-2004030802.html a kotouč třeba tento:
http://www.mineral-blaha.com/diamantovy-rezaci-kot ouc-250-mm-07-mm/?PHPSESSID=1e1708650dc1ed4e493fb2 9eb33a45d274dc64ef.
Mám už několik let rozestavěnou pilu + brus na kameny ( ještě nebyl čas na dodělání ). Mám ji dělanou podobně jako profistroj na řezání minerálů. Kotouč na hřídeli s motorem je na výkyvném rameni.
Pod ním budou vodící tyče, po kterých bude jezdit stolek s upnutým minerálem od předu dozadu. Vždy při zpětném pohybu sjede celé výkyvné rameno o pár desetin mm dolů do řezu. Je to kuli tomu,aby se chladicí kapalina dostala do celé šíře řezu a mohly se vyplavit kousky rozbroušeného minerálu (spíš taková kaše). Jinak by mohlo dojít k prasknutí minerálu a nebo zvýšenému opotřebení kotouče.
Je velmi důležité z hlediska bezpečnosti perfektně vyřešit kryt proti stříkající a stékající vodě - bude tam motor na síťové napětí. Také dost problematické může být upnutí minerálu, protože každý kamen má jiný tvar. Dřív se minerál lepil na podložku, na které se řezal. Takže nemusí to být až tak jednoduché. Hlavně je třeba mít na zřeteli bezpečnost práce - úraz el. proudem, vymrštění
špatně upevněného řezaného kamenu. jinak tady je odkaz na youtube pro inspiraci, i když tobě by stačilo asi něco menšího :)) http://www.youtube.com/watch?v=KF3N8loJ_-c

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny