Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Plynový kotel vaří

Zdravim.
Prosim o radu. Nechali jsme udělat roční servis a od té doby se vaří voda ve výměníku. Revize byla reklamována,ale stejně závada nebyla odstraněna. Prý to samo. Dal jsem na radu dalšího technika a výměník vyčistil,pry tam bude asi kamenec. Něco málo tam bylo,ale problém nevyřešen.
Sepne topení a voda na TUV se ve výměníku začne vařit a bouchá to.Jakmile pustím TUV a začne protékat výměníkem,tak se kotel uklidní. Neměl by tam být nějaký okruh v kotli,aby voda nestála ve výměníku a nevařila se??? Jedná se o Protherm RYS 23 BOVE a je těsně po záruce. Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja som mal len raz kotol Prother a NIKDY VIAC ! Za ten kotol som dal neskutočné peniaze za opravy. P…
Milan_Sk 10.01.2012 18:53
Milan_Sk
Zdravim,takže je to tak. Nový výměník + prace je cca 75% ceny nového kotle,takže kotel ve středu let…
Mira LTM 23.01.2012 18:37
Mira LTM
A co jsem vyšťoural na netu, tak Protherm patří nějak pod Vaillant. Asi to mají jako nějakou levnou… poslední
Prasak 23.01.2012 19:13
Prasak

Ja som mal len raz kotol Prother a NIKDY VIAC ! Za ten kotol som dal neskutočné peniaze za opravy. Pri poslednej poruche som odstavil plyn, zavrel všetky kohúty a kotol VYHODIL ! To bola najrozumnejšia vec akú som mohol spraviť. Odporúčam spraviť to isté a kúpiť značkový Nemecký kotol. Nikdy nekupujte Protherm, obrovská poruchovosť a drahé opravy. Prother nieje značka, dá sa to prirovnať ku kvalite Dacia, alebo Olcit za socializmu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru