Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nosnost panelového bytu

Dobrý den,

chystám se na rekonstrukci bytového jádra. Mám naplánováno že změním trochu dispozici bytu. Samozřejmě stavební ohlášení nebo povolení si chci zajistit, projekt a popřípadě také. Plánuji že jádro vystavím z ytongu 10cm silného. Jde mi o to jestli si mám zajišťovat statický posudek nebo rovnou na takovou rekonstrukci zapomenout. Jedná se o panelový byt z roku 1974. Byt je ve 4 patře a z celkových 5 pater + přízemí a suterén. V příloze přikládám nákres jak by měla rekonstrukce vypadat + současný stav + výpočet ytongu. Jedná se mi o to abych zbytečně nedal xTisíc za statika a přitom bylo jasné že to zamítne. V případě dalších otázek, ihned odepíšu. Mockrát děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Statiky bych se rozhodně nebál. Z nákresu usuzuji že jde o konstrukční systém s modulem 3600mm a tad… poslední
sHpy00n 04.01.2012 19:07
sHpy00n

Statiky bych se rozhodně nebál. Z nákresu usuzuji že jde o konstrukční systém s modulem 3600mm a tady již existují tisíce dostatečně známých precedentních úprav. Ostatně jsem to samé řešil sám před 18 lety a stavební povolení jsme tehdy vyřešili u piva. :-)
Teď k samotnému řešení. Příčku na zavěšení kuchyňské linky určitě tloušťky 100mm. Také do ní budou zasekané rozvody vody a odpady. Ostatní Příčky stačí bohatě 75mm. Nevím jak stará jádra, ale novější mají snížené podhledy o nějakých 35cm. Určitě bych se pokusil domluvit se sousedem odspoda a řešit jak vodu, tak odpady provrtáním stropu a vedením v tomto prostoru. Nesmí se ale zapomenout na protipožární těsnící manžety a protihlukové izolace instalací. Také to obnáší značnou dávku prací u souseda který musí být nadstandardně vstřícný a tolerantní. Ačkoliv on tak získá nový podhled. Toaleta v koupelně je pro mně zásadní problém. Po zkušenosti kdy jsem nějaký čas musel sdílet ubytování s kuřákem, ranním ptáčetem, který obdařen vyjimečnými trávícími produkty konal velkou potřebu vždy ráno před odchodem do práce. Kouření jsme vyřešené měli, ale při této v normálních podmínkách bohulibé činnosti si tu cigaretu neodpustil.. Já, klasická sova vstávám nadoraz a tak se pro mně ranní hygiena proměnila v peklo. Pro mně zkrátka naprosto nepřijatelné řešení a divím se, že to vůbec úřady povolují.

[1358-jadro1-jpeg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru