Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou značku krbové vložky?

Ano při špatné obsluze mate zadehtovany vyměník.Já jsem si proto vybral kamna která budou pomalu a čistě hořet(zavřená). Jestliže budete omezovat vzduch(aby to dlouho hořelo) u teplovodního vyměníku se vám stane že topeniště se ochladí a dojde k špatnému spalování(zadehtované sklo, komín) .Já u svych krbovek to zavřu a pomalu to hoří, z komína se nečudí a dochází k sekundarnímu spalování.Do komína jde proto velice malo tepla.
S teplovodním vyměníkem toto nikdy neudělate.Dřevoplyn( nespaleny kouř co jde z komína) má zapalnou teplotu asi 600°c a voda v topeništi(vyměník) má asi 90°c.Proto je tak velky problém postavit dobra kamna s vyměníkem.Jestliže máte čisty vyměník ,tak to provozujete dobře , ale hromada tepla vám vylítne komínem.Je to asi jako když mate ventilator puštěny v autě na minimum a na maximum.V obou případech jde stejna teplota vzduchu , ale když mate na maximum ,tak vam odejde více energie.Dále u kamen date na kouřovod teploměr http://www.e-teplo.cz/krby-a-kamna/prislusenstvi/t op-el-teplomer-spalin-pro-kamna-a-kotle-1156.html a víte hned jak mate regulovat kamna. U krbu je to problém, tam nikdy nevíte jakou máte teplotu spalin.Kouřovod mate zazděny.
Osobně bych proto,jak jsem psal šel do kotle.Ktery má dlouhe tahy na dohoření a dobré vyměníky tepla.Logicky by to měl byt kotel ,ktery nepotřebuje velky tah aby nemusel byt vysoky komín.Vysoký komín potřebuje více tepla ,aby vám nedehtoval.http://www.youtube.com/watch?v=2Mx4j_Mz248

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny