Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem smršťovací bužírky

Dobrý den. Chtěl jsem ze zeptat, jak se dozvim, kolik určitá smršťovací bužírka odizoluje- zatížení? Nikde u popisů v shopech jsem se to nedozvěděl..Konkrétně mě zajímá, jestli by to bylo bezpečný na 230V.. izolovat tak obyčejný šroubováky na způsob elektrikářských šroubováků (kde je kovová část krom špičky zalitá v plastu) Díky moc ze reakce. Petr

Předmět Autor Datum
Při cenách elektrikářských šroubováků bych se o nějakou samodomo výrobu nepokoušel. Ono jde i o izol…
karel 10.12.2011 23:03
karel
Ty máš oprávnění montovat elektrické zažízení pod napětím? http://www.buzirky.cz/buzirky-cz/eshop/1-…
Stefran 11.12.2011 00:19
Stefran
nebylo to myšlený že s nima budu montovat zařízení pod napětím ale od toho se přece vyráběj- kdyby s…
nodj 11.12.2011 00:44
nodj
Domnívám se, že výrobce neudává u bužírek jejich elektrickou pevnost - tedy elektroizolační vlastnos… poslední
mirektatra 11.12.2011 01:11
mirektatra

nebylo to myšlený že s nima budu montovat zařízení pod napětím ale od toho se přece vyráběj- kdyby se stalo něco nečekanýho a člověk by si zrovna na tu kovovou část šáhnul.. spíš jsem to myslel jako prozatimní řešení, momentální el. šroubováky (sada) se protáčejí (takže kvalita nic moc..

Domnívám se, že výrobce neudává u bužírek jejich elektrickou pevnost - tedy elektroizolační vlastnosti, protože je nazývá značícími bužírkami. Při stahnutí teplem se výrazně mění jejich mechanické i elektrické vlastnosti (síla stěny, ovlivnění teplem ...). U každého nářadí i jiného materiálu je podstatný atest pro konkrétní použití. Co se týká použití k izolaci nářadí, má zcela pravdu předchozí kolega. Pokud máš oprávnění k práci pod napětím, víš přesně, jak, co a čím máš dělat. Jestli oprávnění nemáš, tak to, v zájmu vyčerpání naspořených důchodových fondů, raději NEDĚLEJ !!! Nenadálé (tedy zdraví nebezpečné) situace se při dodržení závazných předpisů nemohou stát (dielektrické rukavice a obuv s atestem ...).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru