Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ekzém (exém) ako sa ho zbaviť ?

Zdravím, chcel by som Vás poprosiť o radu s Exémom . Exém na rukách sa mi vracia zhruba 10 rokov vždy na jeseň a na jar. Dával som kortokoidnú masť a exém zmizol do pár dní a ukázal sa až o pol roka a tak dookola. No tentokrát kortokoidna masť nezabrala, respektíve zabrala čiastočne ale potom sa exém rozrástol a vyzerá zhruba 2 mesiace rovnako. Kortokoidnu masť som prestal používať, nemá to zmysel. Skúšal som kalciovú masť Calcium pantotenat, ktorá sa zdala, že čiastočne pomáha, no po čase mi tiež nerobila dobre. Ďalej som skúšal prírodný kokosový olej, ktorý tiež nerieši situáciu, síce je to účastná vec. Kokosový olej veľmi dobre vsakuje do pokožky a hĺbkovo ju premastí. Teraz na exém nedávam nič okrem koloidného striebra 10ppm a k tomu pijem 25ml. denne koloidné striebro 20ppm. Skúšal som na exém dávať aj koloidné striebro 20ppm, no nerobilo mi až tak dobre ako 10ppm, čomu tiež nerozumiem. Čiže exém postrekujem asi 20 x denne len koloidným striebrom 10ppm čo sa zdá, že mi robí zatiaľ najlepšie zo všetkého. Zhruba 10 ty deň vyzerá exém rovnako. Skúšal som postrekovať exém 20 aktivovanímy MMS, tiež to zrejme nezaberá.
Neviete prosím niekto okrem redukovania stravy poradiť ako sa exému zbaviť ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Presne takéto problémy mala moja manželka. Dokonca si prešla podobnými pokusmi ako Ty (okrem striebr…
pilot 10.12.2011 16:16
pilot
Jo, ja ji pouzivam na lupenku a super. mimochodem, ma to i pomerne hodne testu od lekaru - kapacit v…
filuna 06.01.2015 09:04
filuna
sakra, odpovidam na starej prispevek a ani vymazat to uz nejde, no tak nic, tak to tu holt zustane n…
filuna 06.01.2015 09:16
filuna
A není lepší rozvíjet jedno téma, než mít jich několik? Klasickým případem je Myčka nehřeje, krásná… nový
kejki 06.01.2015 18:51
kejki
nerikam ho zavrit, ale oznacit. nový
filuna 07.01.2015 09:16
filuna
Kamarádce pomohlo pít denně kozí mléko. Úplně se ho zbavila i když už mléko nepije. G. nový
Gába 06.01.2015 09:56
Gába
mne pomohol protopan ale kremovala som sa aj trikrát denne poslední
LeaP 30.04.2018 21:51
LeaP

Presne takéto problémy mala moja manželka. Dokonca si prešla podobnými pokusmi ako Ty (okrem striebra).
Až kým vyskúšala toto:
http://www.docsimon.sk/tovar/dr-michaels-mast-250g

Poradila jej to známa (tiež problémy s exémom), ktorá sa s krémom stretla v Austrálii, resp. bola na vyšetrení u lekára, ktorý ten krém vyvinul.
Na exém sa krém používa inak ako na psoriázu. Počas prvých 6 týždňov 2x denne a 4 hodiny po nanesení neísť na slnko. Dovtedy by mal exém zmiznúť a potom už stačí len udržiavať v prípade, že niečo vyskočí.
Počas prvých aplikácii sa môže dostaviť výrazný pocit svrbenia, prípadne pálenia (to sa stalo mojej manželke). Netreba sa nechať odradiť, do pár dní to prejde.
Hoci je na kréme napísané, že nepoužívať na tvár, manželka ho po konzultácii so známou aplikovala aj na tvár bez akýchkoľvek problémov.

U mojej manželky boli výsledky úžasné už po 4 týždňoch.

Všetky informácie, ktoré som napísal sú bez záruky a vychádzajú z osobnej skúsenosti.

Jo, ja ji pouzivam na lupenku a super. mimochodem, ma to i pomerne hodne testu od lekaru - kapacit v oboru, u nas napr. prof. Novotny (kdo ma lupenku zna) studie-produktu. Chce to trpelivost, ale vetsinou plati, ze co se rychle ztrati, rychle se vrati a naopak.

Ale taky je fakt, ze trebas par let mi nefungovalo vubec nic (krome koupeli v TOMESE) a pak mi nahodne udelali vytery krku (porad jsem tak nejak "posmrkaval a pokaslaval") a zjistili zlatyho stafylokoka a jeste navrch nejakyho streptokokoka. Cimsi to utloukli a mesic na to se to zaclo vsechno ztracet. Ne ze bych mel plet jak modelka, ale sem tam tech par flicku tuknu Michaelsem a pres leto vubec.

Nicmene, kazdy kdo ma ekzem, lupenku nebo podobnou jinou lahudku tak vetsinou moc dobre vi, ze na to neexistuje zadna jednoducha obecne platna odpoved. Zalezi na kazdem, je to detektivni prace, hledat co ti vadi, kamosovi se treba zhorsi exzem kdyz se dostane do styku s rajcaty atd. Hlavne hodne spat, pit, bejt v poho, nestresovat se a nezit tim. Osobne mi pripada, ze kdyz se k temhle "vadam" clovek postavi tak nejak chlapsky bokem, tak je to prestane bavit a jdou si hledat nekoho, kdo se s nima bude vic zabejvat ;-

Osobne bych ale pripadne podobne diskuze smeroval spise do jinych for (na lupenku je to treba tohle index.php) ale bacha, na ty fora podle mne pisou jen ti co to maji fakt v blbym stavu a hodne se tim zabyvaji. Takze to tam muze byt ponekud depresivnejsi...

Jo a jeste jedna vec me napadla - muj druhej synek mel od narozeni taky ekzem a tak jsme zkusili co radil kdysi muj deda (vyborny, nicmene vseobecny, doktor) a sice veprovy sadlo. Mama nam ho vzdycky naskvarila, zena mi udelal skvarkovy placky a sadlem jsme mazali miminovi zadek. Krome toho ze krasne vonel jako pecinka :-) se mu to taky vsechno ztratilo. Nema vubec nic. Ale názory jsou na to různý...

sakra, odpovidam na starej prispevek a ani vymazat to uz nejde, no tak nic, tak to tu holt zustane no....

PRO ADMINA - nedalo by se prosim nejak treba barevne oznacit pripevky vznikle pred dlouhou dobou - tady ten nekdo reinkarnoval, ja si toho nevsim a odpovidam na dotaz stary 4 roky. A uz se mi to stalo po nekolikaty...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru