Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte ohledně nehody

Ahoj teď mi volala kamarádky ,že měli nehodu ne vlastní vinou vše proběhlo s policii jak má ale nesedími jedna věc přiští týden se má fotit a má přijet likvidátor a dojde k vyplacení částky a oni si nechají auto opravit ten odhad škody se provádí s originálníma dílama nebo prostě něco střelí od boku a nakonec se zjistí ,že na tu opravu ani na elou nezbylo.

Předmět Autor Datum
Odhad škody se většinou dělá tak, že se odhaduje cena těch zničených dílů a to včetně amortizace, ta…
Uroboros 09.12.2011 17:47
Uroboros
Moc děkuji hned jsem to zdělil dál prý si nechají udělat odhad nejdříve v Hondě jestli jim to k něče…
David5551 09.12.2011 18:18
David5551
Zdravím, ještě to jde udělat jednim způsobem, zaleží teda na pojišťovně, ale některé mají smluvní se…
Moris 09.12.2011 23:37
Moris
záleží na domluvě s pojišťovákem - můžete chtít rovnou vyplatit částku od pojišťovny - je ponížená p…
kpz3 12.12.2011 19:09
kpz3
Davide, je buď možnost uhradit škodu rozpočtem, to je že Vám pojištovna vyplatí škodu bez dokladů, n… poslední
milan.cukrar 12.12.2011 21:30
milan.cukrar

Odhad škody se většinou dělá tak, že se odhaduje cena těch zničených dílů a to včetně amortizace, takže když to jde dělat parchant, tak je to velice skromný. Třeba takovej nárazník za 10tis odhadne na 2tis, protože 5 laet starý auto už ho přeci muselo mít hrozně zničenej atd. Záleží ale z jaký pojistky se to hradí, jaký jsou smlouvy atd. Někdy to funguje tak, že se auto nechá opravit a pojišťovna následně proplatí fakturu za opravu, případně část, pokud je sjednaná nějaká spoluúčast.

Zdravím, ještě to jde udělat jednim způsobem, zaleží teda na pojišťovně, ale některé mají smluvní servisy, které Vám auto opraví, použijí třeba nepoškozené díly z vrakoviště a máte auto opravené plus nemusíte nic doplácet. Mě takhle opravili Opla, jsem max spokojen... šlo tedy jen o drobnou nehodu

Davide,
je buď možnost uhradit škodu rozpočtem, to je že Vám pojištovna vyplatí škodu bez dokladů, nebo dáte opravit do servisu a uhradí škodu pojišťovna.
Pozor na úhradu škody a úhradu nákladů...
Žádná pojištovna nevyplatí maximálně možnou částku. Již nejvyšší správní soud vydal mnoho rozsudků, ale časte se tím pojištovny neřídí a lidi si to nechají líbit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru