Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s bojlerom Dražice TO 20 - pretekanie cez ventily

Ventily : 1 - odkalovací, vypouštěcí - slouží po uzavření ventilu 3 k odkalení případných usazenin na dně bojleru (nečistoty z vodního řádu - přívodu vody)
2 - pojistný přetlakový ventil se zpětnou klapkou - při běžném provozu dojde při ohřívání vody v bojleru k jejímu roztažení a nárůstu jejího tlaku. Tato přebytečná voda je tímto ventilem odpuštěna do odpadu a jeho zpětná klapka zamezuje vytlačení horké vody zpět do přívodu. Zároveň při poruchovém stavu bojleru, nebo nepřípustnému přetlaku v přívodu vody, odpustí přebytečný tlak vody do odpadu a tím zabrání protržení nádrže bojleru.
3 - hlavní uzávěr přívodu vody do bojleru - při servisu, odkalování, výměně, opravách vodovodních bateriíí ...

Závada: Při běžném provozu a správném tlaku vody v přívodu, dochází k odtoku pojistným ventilem pouze při ohřevu vody a uzavřených všech vývodech - bateriích. Množství je dáno vstupním tlakem a velikostí nastavené teploty. To je normální stav. Pokud vytéká voda průběžně, stále, je buď vysoký tlak v přívodu, nebo vadný pojistný ventil (nepředpokládám u 2 kusů současně). Voda musí VOLNĚ vytékat hadičkou ve směru jejího spádu a která nesmí být zacpaná, zalomená, zaústěná do odpadu přes syfon ... Vytékání kolem páčky poj.ventilu není správné a jeho příčinou je chybná montáž ventilu - jeho osa není horizontální, ale chybně vertikální.
Únik vody ventilem 1 je jeho chybným dovřením, jeho vadou při výrobě, možná i mechanickým poškozením při montáži.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny