Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem spojování prodlužek

Dobrý den možná vám to pomůže.
Délkou přívodu se rozumí délka od čelní plochy vidlice k čelní ploše nástrčky, nebo pohyblivé zásuvky, nebo nejdelšího vodiče šňůry nebo kabelu před připojením do el. předmětu, nebo zařízení.
Na pohyblivé přívody se používají pouze ohebné kabely a šňůry s měděnými jádry.
Jmenovitá délka pohyblivých přívodů s jádry průřezů 0,35 mm² nesmí být delší než 2 m a s jádry průřezů 0,5 mm2 delší než 3 m. Jmenovitá délka prodlužovacího přívodu s průřezem žil 1,0 mm2 nesmí být delší než 10 m a jmenovitého proudu 10 A. Jmenovitý proud 10 A nebo max. dovolený odběr v kW musí být uveden na prodlužovací zásuvce. Pokud je prodlužovací zásuvka vícenásobná, musí být uveden maximální odběr jako součet všech odběrů zásuvek. Prodlužovací přívody a navijáky prodlužovacích přívodů s průřezem žil 1,5 mm2 mohou být do maximální délky 50 m.

Do nové normy nebyly ze stávající normy převzaty doporučené jmenovité délky pohyblivých přívodů. V normě není uvažováno o proti stávající normě s použitím hliníkových vodičů na provedení pohyblivých přívodů.

• Celková délka pohyblivého přívodu (včetně použitých prodlužovacích přívodů) nemá překročit 50 m. Je-li výjimečně nutno zřídit pohyblivý přívod delší, musí se u připojovaného spotřebiče zajistit a ověřit spolehlivé působení ochrany před úrazem elektrickým proudem (viz ČSN 33 2000-4-41 ed.2).

Jinak s elektřinou nejsou žádné špásy.PAV.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny