Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se svítidlem

Dobrý den. Před časem jsem se tady obrátil o pomoc a s díky byla vyslyšena. Šlo o zapojení nového svítidla v paneláku. Odpověď byla následující: ("dvojvypínač" Takze si tam mal viac ziaroviek? Jeden vypinac zapol jednu cast a druhy ten zbytok? V tom pripade je hnedy a cierny faza, ak novy luster nieje rozdeleny na 2 vetvy alebo ma iba jednu ziarovku tak ti je dvojvypinac naprd, staci klasicky.
Hnedy kabel v tom pripade nazapojis (nieje kam)
Cierny zapojis do L je to faza
Dalej by mal byt modry do N a zltozeleny do PE ("uzemneni"). Problem je, ze ty mas iba 2 vodice (asi este stare rozvody s TN-C).
Takze musis PEN (zltozeleny) vodic zapojit na zemnenie a zaroven aj na N) a podotýkám,že po zapojení dle uvedené odpovědi,svítidlo svítilo bez problémů do ccá minulého týdne.
Teď však rozsvítím a svítí jen dvě žárovky. Další dvě žárovky se rozsvítí až po dlouhé době (hodina,dvě,tři) a někdy vůbec. Kde může být problém?
Svítidlo jsem sundal,zkontroloval všechny spoje,případně doutáhl šroubky ve svorkovnici a bohužel,žádná změna. Poraďte prosím.
Moc děkuji za rady a odpovědi!!!

Předmět Autor Datum
spoje (patice) zkontrolované i ve svítidle (prozváněčkou)? a jaký typ žárovek? nemůže být problém je…
nodj 04.12.2011 14:25
nodj
Bohužel,zkoušečku mám jen fázovou,takže nic moc. Žárovky jsou originál 9W úsporné dodané ke svítidlu…
frzu 04.12.2011 14:29
frzu
a co dát tu co svítí hnedka tak jak má, do patice ve které se pozdě rozsvicujou jestli hned naběhne.…
nodj 04.12.2011 14:38
nodj
nebo že by v objímce pro žárovky byl špatný kontakt se spodkem žárovky? to by šlo jen povytáhnout sm…
nodj 04.12.2011 14:43
nodj
Takže jsem zjistil,daleko obyčejnější důvod nesvícení. Hahaha. Je to žárovkami. Bohužel,kvalita doda… poslední
frzu 04.12.2011 14:54
frzu

a co dát tu co svítí hnedka tak jak má, do patice ve které se pozdě rozsvicujou jestli hned naběhne.. (provizorní prozváněčka z baterie + cokoliv podle čeho člověk pozná indikaci (žárovička,led dioda, motůrek), rozpojený obvod by se vodičema přiložil na zkoušená místa)

Takže jsem zjistil,daleko obyčejnější důvod nesvícení. Hahaha. Je to žárovkami. Bohužel,kvalita dodaných žárovek asi špatná. Vyměnil jsem žárovky z jedné patice do druhé a svítí přesně naopak. Jen mi nejde do hlavy,jak je možný,že se žárovka rozsvítí po tak dlouhé době?! Každopádně moc děkuju za tipy a rady!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru