Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zabezpečení kartuše

Zdravím, nemáte prosím někdo nějaký nápad, jak zabezpečit načatou kartuši např. se sanitárním silikonem proti vyschnutí? Kolikrát spotřebuju jen trochu, a po několika měsících už zbytek není možno
použít, protože to je tvrdé. Zkoušel jsem ten dávkovací nástavec ucpat, obalit igelitem, zakapat voskem ale nic nefunguje. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když to ztuhne jen to čůro, tak se dá sikovkama odervat a v Horním bachu prodávají extra rezervní sa…
Filuta 28.11.2011 13:32
Filuta
No zjistil jsem, že na ten šroubovací konec docela sedne matka M15. Takže jsem ji našrouboval asi ta…
Matyas xl 28.11.2011 17:50
Matyas xl
Dle mých zkušeností záleží na druhu silikonu. Některé mohu ucpat čímkoli a stejně celý zatuhne. Jina…
radek2 28.11.2011 18:21
radek2
Zdarvím, ať to člověk zadělá čím chce, tak to zatuhne, netěsní to kolem toho pístu nahoře, který se…
tr 28.11.2011 19:26
tr
Mně se ještě nikdy nestalo, aby to tvrdlo od pístu. Vždycky to bylo od davkovací trysky. Tomu nasvěd…
Matyas xl 28.11.2011 21:54
Matyas xl
Máš pravdu. Většinou to zcepení uvnitř trysky - při troše šikovnosti se podaří z ní vytáhnout celkem… poslední
Filuta 29.11.2011 00:47
Filuta

Když to ztuhne jen to čůro, tak se dá sikovkama odervat a v Horním bachu prodávají extra rezervní samotné v pytlíku asi po pěti. Když to ale nechám déle, většinou to zkamení v celé kartuši a je to tak akorát na vyhození. Patrně by to zkamenělo i bez načnutí, nevydrží to dlouho ani v původním přírodním tvaru. Skladovat by se to mělo asi nejlépe v ledničce, ale to jsem nezkoušel.

No zjistil jsem, že na ten šroubovací konec docela sedne matka M15. Takže jsem ji našrouboval asi tak do půlky , potom jsem si vystřihnul gumové těsnění, které jsem položil zhora do vnitř matky a dotahnul to zhora 15 kou šroubem. Tak uvidím, jak to dlouho vydrží. Kolikrát člověk potřebuje jen trochu a je škoda ten zbytek po čase vyhodit, když zatuhne.

Mně se ještě nikdy nestalo, aby to tvrdlo od pístu. Vždycky to bylo od davkovací trysky. Tomu nasvědčuje i to, že někdy ,když to nebylo dlouho odříznuté, tak v trysce to bylo zatuhlé nebo mírně i v kartuši.Stačilo to pak vyďoubat a kartuši jsem dojel až do konce. Záleží ale asi na kvalitě kartuše.

Máš pravdu. Většinou to zcepení uvnitř trysky - při troše šikovnosti se podaří z ní vytáhnout celkem zajímavý odlitek robertka pro nenáročnou. Vydlabáním vršku kartuše se někdy obnoví přívod čerstvé hmoty. Je-li smůla tak to fakt zkamení až do dna. Budu si všímat kvality a výrobce, komu to vydrží déle.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru