Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Televize LG

Nevite nahodou nekdo,kde by se daly sehnat nejake soucastky na TV?Mam plazmovou LG televizi a prestala mi fungovat,jelikoz mi v servise rekli,ze je spatny nejaky konvertor a oprava by stala kolem 8-mi tisic.Proto bych chtel vedet,jestli nahodou by nevedel nekdo,kde neco takoveho sehnat,protoze je mi ji lito vyhodit po trech letech,jo a je to uhlopricka 127.Predem dik za radu Honza

Předmět Autor Datum
To záleží na tom, co v tom přesně chcíplo. Některý součástky koupíš v obchodě, něco jen u výrobce. T…
Prasak 25.11.2011 21:10
Prasak
Po třech letech má ta televize ukončenou životnost. Vyhoďte jí.
Martin79 25.11.2011 21:14
Martin79
Myslel jsem,ze televize za 22 tisic vydrzi trochu vic,nez 3 roky
Honza123321 26.11.2011 22:08
Honza123321
Dnes je doba spotreby. Domnievaš sa, že nekdo bude opravovať dnešnú elektroniku ? Súčiastky sú teme…
Joseph 26.11.2011 23:30
Joseph
Nějaký konvertor je široký pojem, já jeden znám ze školy, jmenuje se Bessemerův konvertor a taví se…
to 26.11.2011 23:20
to
Dříve se počítalo s tím, že výrobky budou sloužit dlouho a součástí dodávky elektronických výrobků b…
JoDiK 27.11.2011 10:09
JoDiK
No nieje to celkom tak, že môžeš vyhodiť 3 ročnú plazmu. Aj mne sa niečo podobné stalo a každý radil…
Milan_Sk 27.11.2011 12:08
Milan_Sk
diky moc za super odkaz!!!Tady urcite najdu to co potrebuju poslední
Honza123321 28.11.2011 20:38
Honza123321

To záleží na tom, co v tom přesně chcíplo. Některý součástky koupíš v obchodě, něco jen u výrobce. Takto to sám neopravíš, když ani pořádně nevíš, co tam přesně chcíplo a co přesně potřebuješ. Protože definice "nějaké součástky na TV" je stejně nepoužitelná, jako "nějakej materiál na stavbu".

Dnes je doba spotreby.

Domnievaš sa, že nekdo bude opravovať dnešnú elektroniku ? Súčiastky sú temer výhradne SMD, už len manipulácia s nimi je umenie majstrov miniatúr, co do povrchu zrnka rýže píšu Konfuciove citáty.

S opravami sa nepočíta.

Servis pokiaľ by mal byť skutočne servisom, musel by disponovať jednoúčelovými testermi, pracovníci by museli absolvovať špecializované školenia. Preto sa výrobok v podstate neopravuje, maximálne, oprava spočíva vo výmene vadného modulu.

Toto ti servis navrhol, s cenou nesúhlasíš.

Tak co chceš ?

Dříve se počítalo s tím, že výrobky budou sloužit dlouho a součástí dodávky elektronických výrobků byla dokonce i schemata zapojení často i s měřícími body s uvedenými hodnotami pro nastavení. Dříve se taky elektronikou zabývala spousta lidí, kdekdo doma "bastlil" a ti, co jim to šlo fakt dobře, se tím mohli i živit. Vzpomínám si jak se třeba za mých mladých let "na koleně" dle "amára" vyráběly analogové satelitní přijímače. Dnes už skuteční opraváři pomalu vymírají a v tom lepším případě jsou v servisech jen vyměňovači celých bloků. V tom horším se vůbec s opravami nepočítá - ani se nedodávají náhradní díly. Nebo jak si jinak vysvětlit, že když mi přepravní služba dovezla balíček, se kterým asi někde třískli, a na fénu se rozbila nacvaknutá plastová krytka, a dodavatel nebyl schopen sehnat jen tuto krytku za pět korun a raději mi vyměnil celý fén za tisícovku?
Takže rada - zkus sehnat skutečného "opraváře". Tipuju, že by za to mohl třeba jako u počítačů vadný kondenzátor - z důvodů snižování ceny tam výrobci cpou levné šmejdy - a místo výměny celé desky za tři tisíce přitom stačí přepájet pár kondenzátorů za tři stovky.

No nieje to celkom tak, že môžeš vyhodiť 3 ročnú plazmu. Aj mne sa niečo podobné stalo a každý radil vyhodiť, prípadne že kúpia za 10 €. Kúpil som celú dosku, ktorá bola vadná a plazma fakčí ďaľšie 3 roky bez problémov. Tu je kopec súčiastok a nielen na TV flattvparts.co.uk. Dúfam, že to mnohým pomôže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru