Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Menší problém s radiátory - poraďte prosím

Štelujeme šroubem ve zpátečce proto, že tam na to nikdo nebude šahat svejma hráběma. Zajistíš tím, že vlastně nejde ventil otevřít víc, než máš takto nastaveno a nemůže to nikdo rozhodit. Uzavírání víc nevadí, tím se jen průtok ostatních těles podpoří. Ale při otevření termoventilu na plné kule, neproteče víc, než je nastavno dole pod tělesem (předpokládám, že máš všude ventilkompakty). Také u některých těles nemusí být škrcení ve zpátečce, ale ventil má takzvanou dvojí regulaci. Jedna regulace je klasicky "rukou", druhá bývá skryta pod olivou, kterou musíš za tím účelem sundat. Tak se to dělalo dříve, škrcení ve zpátečce je pohodlnější.

Ano, prakticky je to stejné, jako hejbat horním ventilem ale pak bys musel udělat na knoflíky čáry fixem, přes kterou by to nikdo nesměl pod trestem uražení pazour přetáhnout - v noci by si musel svítit baterkou, vzít brejle a podobně. Proto je praktičtější to naštelovat dole jednou pro vždy a nahoře ať si s tím dělá každý co chce. Bude v cimře horko, přiškrtí si to. Bude klepat kosu, pustí si to víc a neovlivní další tělesa, protože víc "páry" jak máš dole naštelováno prostě nedostane.

Když to budeš mít naštelováno dole šroubama, nemusíš pak mít obavy, že někdo nezodpovědně pustí topení na plný céres a ostatní pokoje zamrznou a pokrejou se ledem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny