Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "pokrývači"

dobrý den,
jelikož jsem laik a setkal jsem se s několika rozdílnými názory, tak se zeptám ještě zde - máme novou střechu z asfaltové šindele, pod ní prkna přímo na krokvích - prkna nebyla impregnována, neboť pokrývači tvrdili, že se to v tomto případě nemusí (i když bude střecha posléze zateplena vatou) - je to pravda? stačí dodatečná impregnace zespodu lignofixem E - profi? dále jsem našel mezi některými prkny škvíry i přes jeden centimetr - pokrývači opět tvrdí, že to ničemu nevadí - je i toto pravda? dále jsem chtěl vytvořit nějaké nášlapy, aby byly zpřístupněny antény a komín, ale prý nic takového neexistuje a ať si udělám z prken závěsný žebřík - opravdu nic takového neexistuje? (jinak výtečná firma, rozbili nám dvě okna, sundali starou střechu i přes to, že jsem upozorňoval, že začne pršet, jeden okap má obrácený spád, takže neodtéká..atd. atd.)
děkuji za odpověď :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co se tyce inpregnace je na to spousta nazoru zda ano ci ne. Ja se priklanim ze je zbytecne. Pokud s…
Maly Pepa 16.11.2011 22:30
Maly Pepa
Vemte si stare kostely. 300 let stare krovy a stale drzi. Ty ovšem byly chráněny velice dobře. Nejp…
Filuta 17.11.2011 00:13
Filuta
V téhle diskuzi impregnaci krví rozebírají dopodrobna. Pokud by byl zájem... ForumDetail-247 poslední
Jack 22.12.2011 17:59
Jack

Co se tyce inpregnace je na to spousta nazoru zda ano ci ne. Ja se priklanim ze je zbytecne. Pokud se strecha provede tak jak ma, nemusi se provadet inpregnace. Vemte si stare kostely. 300 let stare krovy a stale drzi. Co se tyce skvir u prken. Sami osobe skviry nevadi, pokud se udelali pri montazi bedneni. Pokud se udelali pri sesychani dreva, tak vznika problem. Seschnutim prken se muze mistech probiti sindele poskodit sindel o hrebik. Co se tyce naslapu, tak si myslim ze existuje. Ale nejsem si stim jist

Vemte si stare kostely. 300 let stare krovy a stale drzi.

Ty ovšem byly chráněny velice dobře. Nejprve se používala býčí krev (skutečná, ne bikavér) a pak jantarová karbol. Též již od středověku je známa ochrana fermeží (lněný olej), ale ta se používala spíš proti povětrnostním vlivům, než na hmyzáky. Kde nebylo použito nic, tam trámy tesaříci s chutí sežrali. Když ještě něco zbylo, tak při restauraci se celý kostel pokud možno ucpe a napustí kysličníkem siřičitým a nechá se to působit týden až všechno vychcípá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru