Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vedení el.v koupelně

Dobrý den,
nechala jsem si provést rekonstrukci koupelny a celé el. v bytě. Zjistila jsem, že v koupelně je veden plochý kabel od zásuvky (pro el.sušák) pod budoucími dlaždicemi směrem k jádru,přičemž pracovník k vedení použil rýhu odpadu ze sprchového koutu . Ve stejné rýze je veden z kuchyně kabel (od samostatné el. trouby).
Jsem laik,ale připadá mi to divné vést vedení pod sprchovým koutem i když tam budou dlaždice. Prosím poraďte !! velmi spěchá- než položí dlaždice. Na dotaz mi pracovník odpověděl, že je to v pořádku. Díky marry

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Schválně jsem se koukal do norem a je tam jasně dáno: El. rozvody jen nezbytně nutné pro napájení pe…
Uroboros 11.11.2011 23:24
Uroboros
Dobrý večer, změna v rozmástění zaříz.-zásuvka zrušena-ostatni zasek.do zdi mimo zónu-ve smyslu vaše… poslední
marry50 13.11.2011 23:02
marry50

Schválně jsem se koukal do norem a je tam jasně dáno:
El. rozvody jen nezbytně nutné pro napájení pevných elektrických zařízení umístěných v této zóně.
(zónu si představte jako ohraničení sprchového koutu či vany, navíc je tam povolené jen 12V DC, případně 25V AC, vyjjímkou je umístění bojleru nad vanou)
Takže dle normy tam ten rozvod nemá co dělat, nicméně revizák nejsem a koupelny nejsou zrovna můj obor. Chtělo by se to poptat toho, kdo bude dělat revizi. Ale zase předpokládám, že elektriku dělá někdo kvalifikovaný (nechte si předložit certifikát o splnění vyhlášky 50, pokud to dělá sám - on je dodavatel, měl by mít §8, pokud má šéfa měl by mít §6 a vy se v tom případě dohadujte se šéfem)
Norma je to ČSN 33 2000-7-701-ed.2: 2007

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru