Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Indikátor "nočního proudu"

Trochu se tu přiživím - mám taky problém ohledně HDO.

Nastěhovali jsme se do baráku, vytiskli si rozpis HDO a postupně jsme se naučili využívat nízký tarif. Teď jsem náhodou zjistil, že ty časy v rozpisu nějak nesedí - mám jedinou kontrolu a to je cvaknutí stykače v rozvodnici v garáži (je slyšet jen v té garáži a ve vedlejší koupelně).

Podíval jsem se do virtuální kanceláře, zjistil jsem, že je nový rozpis a že rozpisy se mění údajně 2x ročně (to mi sdělil nějaký odborník na infolince).

Jenže navíc k tomu existuje nějaký 30ti minutový impuls, který nižší tarif zapíná a vypíná. V praxi to tedy vypadá tak, že v rozpisu je sice uveden konec nízkého tarifu na 7:55, ale díky tomu 30ti minutovému rozptylu může být nízký tarif ukončen kdykoliv mezi 7:25 až 8:25 (např. dnes místo 7:55 skončil nízký tarif v 7:35). Tudíž celý rozpis je docela k prdu a naše snaha šetřit za proud třeba odloženými starty pračky, myčky apod. je zbytečná.

Zajímalo by mě, zda je možné udělat jednoduše signalizaci, která by zobrazovala aktuální stav. Podle toho, co jsem zatím hledal, by se mi nejvíce líbilo toto. Má s tím někdo praktické zkušenosti?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny