Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Očištění křovinořezu po sezoně

Dobrý den, chci po uplynulé sezóně vyčistit křovinořez od zbytků trávy hlíny a tak, kolegu z práce jsem viděl jak svůj umývá jarovou vodou, může se to tak dělat? nedostane se voda do žací hlavy a do motoru?, při mytí hlavy na něm seděl, v prostoru řidítek, nemůže ta tyč prasknout, ? docela hodně se to prohýbalo, ale prý to tak dělá už asi pět let a nic s tím nebylo, tak nevím.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Byl to kolega a ne kolegině? seděla na křovinořezu nebo na metle? To já viděl kolegu z práce jak voz…
Henessy 06.11.2011 22:00
Henessy
Zastaví stopařce cyklista, že jí veme na rám. Tak jedou dvacet kilometrů. Když stopařka sleze a děku…
Remca 07.11.2011 00:39
Remca
Tak já mám ten křovák letos první rok,asi tak od června, a žádnou údržbu ani to čištění jsem na něm…
trávníkář 07.11.2011 22:18
trávníkář
Motor je v horní části, sekací zařízení v dolní. Proto očistěte žací stranu vodou, odstraňte namotan…
Henessy 07.11.2011 23:22
Henessy
Křovinořez myji po každém sekání. Potom ho na podzim nemusím zuřivě drhnout ;-)
Martin79 07.11.2011 11:39
Martin79
kolegu z práce jsem viděl jak svůj umývá jarovou vodou, může se to tak dělat? Nemas na praci nic l…
blue5 08.11.2011 02:51
blue5
Když jsem asi před 15 lety koupil křoviňák, tak jsem ho taky měl chvíli snahu čistit. Ono to člověka…
Zerozero 13.11.2011 01:42
Zerozero
Já jej čistím podle potřeby, když už je moc zapráskaný tak ho umyju vodou se saponátem, a je jak nov… poslední
likon 15.11.2011 20:39
likon

Byl to kolega a ne kolegině? seděla na křovinořezu nebo na metle? To já viděl kolegu z práce jak vozil sousedku na dámském kole na růrce a taky se mu prohýbala. Může prasknout?
Jinak křovinořez má motor na opačném konci než žací hlavu, takže se vody nebojte.. Já taky sedávám na řidítkách ale ne mezi nimi, ale na nich. A když se strefím, tak je to vzrůšo.:-D a když běží motor a je nevyvážený nůž tak .....

Motor je v horní části, sekací zařízení v dolní. Proto očistěte žací stranu vodou, odstraňte namotané zbytky trávy osušte a stříkněte olejovým sprejem. U motoru očistěte řebra chlazení třeba štětcem, zkontrolujte čistotu vzduchového a palivového filtru. U starší sekačky zkontrolujte svíčku a vzdálenost elektrod 0.5 mm, případně novou. Já to radím a sám to nedělám. Ve vašem případě jde o estetiku, tak očistit okolí struny .

kolegu z práce jsem viděl jak svůj umývá jarovou vodou, může se to tak dělat?

Nemas na praci nic lepsie ako spehovat suseda pri umyvani kosacky? Keby to bola susedka, mozno by som to pochopil...
Ak si k nemu isiel na navstevu aby si sledoval ako ju cisti tak nechapem uz vobec nic.:-D

nemůže ta tyč prasknout, ?

Vsetko moze prasknut, v pripade kolegu sa zjavne jedna o uchylku, nevidim jediny dovod napodobnovat jeho zvratene hry s kroviňákom.
Cistit ho mozes normalne, nemusis na nom predsa sediet.

voda do žací hlavy a do motoru?

Tazko povedat, vidis kde je motor nie? Podla moznosti by si sa mu mal vyhnut a kompletne ho neutopit, to by nebolo dobre.

V idealnom svete by sa rucna kosacka cistila po kazdom koseni. V praxi sa to castokrat nerobi nikdy, aj tak sa po 5 minutach kosenia plasty znova kompletne zadrbu. Vymena filtrov, to som este nezazil, sviecka sa zas pri podobnych vymysloch (kosacka, pila) pucuje az ked zariadenie nechce nastartovat.

Když jsem asi před 15 lety koupil křoviňák, tak jsem ho taky měl chvíli snahu čistit. Ono to člověka brzy přejde, protože zasekaná tráva na tom drží jako čert. Teď když mě to náhodou popadne,:-) tak žací hlavu ostříkám tlakovou vodou, nastartuju a odstředím tak vodu. Hotovo. Když si na to někdy vzpomenu, tak vyperu molitanový filtr jarovou vodou. Ale celkem důležitou údržbou je přimazávání převodu u žací hlavy vazelínou, nejlépe s příměsí grafitu. U Mountfieldu mají speciální v praktické tubě, která téměř pasuje na mazací otvor.

Já jej čistím podle potřeby, když už je moc zapráskaný tak ho umyju vodou se saponátem, a je jak nový, umývání mu rozhodně nuškodí, to sezení je sporné, taky občas na něj sednu, když si dám kouřovou, pokud se na něm nevrtíte tak by měl vydržet, nějakou pružnost ta tyč má, měl by ale při tom sezení být položený na rovině ať se zbytečně neprohýbá, a pozor na nádrž od benzínu, pokud by pod ní byl třeba ostrý kámen nebo větev mohla by jak na něj sednete prasknout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru