Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečení domácí vodárny před zimou

U klasických Darlingů je nádoba na vodu podstaně větších rozměrů a voda je v ní - dotýká se plechu, jako v hrnci. v horní části je pak vzduchová kapsa, která se stlačuje. Proto na čerpadle byl přisávací ventil, na kterém byl nasazený gumový mini cumel s dírkou který tvořil zpětný ventil a zašroubováním, či povolováním se seřizovalo přisávání.
U Grundfosu si připlatíte za značku na rozdíl od levnějších např. ALko. Kupte vodárnu, kde na válcovém zásobníku sedí čerpadlo a neprohloupíte a když se vám líbí Grundfos tak Grundfos.:-)
Vidím, že jste zvídavá, tak pro klidné spaní - čerpadlo tahá na jednom konci vodu a pouští jí na druhém do rozdvojky tvaru T jeden konec jde ke kohoutkům a druhý do zásobníku. Pokud je kohoutek otevřen a čerpadlo čerpá teče voda do umyvadla. Pokud kohoutek zavřete teče voda do vaku v zásobníku a překonává tlak vzduchu. Až je vak plný, tlak stoupne a tlakový spínač čerpadlo vypne. Když pustíte opět vodu do umyvadla napřed vyteče voda z vaku kde je vytlačována stlačeným vzduchem až klesne ve vaku tlak spínač zapne čerpadlo. Proto čerpadlo nezapíná při každém umytí rukou.:-D
A to dofukování neřešte. Pokud nedojde k závadě, nic nefoukáte. Vydrží tlak léta - až do poruchy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny