Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno CD se seká a přeskakuje - jak vyčistit mechaniku?

Dobrý den všem,
mám doma cd přehrávač Panasonic,je sice starší ,ale nevypadá na to a tak je mi líto se ho zbavovat:),poradil by někdo jakým způsobem ošetřit ,nebo vyčistit mechaniku a čtecí optiku aby cd nepřeskakovala?Všechna media ,která vložím mají z pravidla problém při první až druhé písničce,v dalších minutách občas přeskočí,z počátku se však přímo seká.
díky za reakce hezký den
Torturus

Předmět Autor Datum
Neexistuje jednoduchý spôsob ako vyčistiť optickú jednotku. Čočku vyčistíš a to je všetko. Ďalší, n…
Joseph 02.11.2011 10:21
Joseph
Asi tak jak píše Joseph. Můžeš zkusit to rozebrat a čočku opucovat isopropylem. Nebo koupit takzvané…
Filuta 02.11.2011 14:47
Filuta
Nevím jestli je to vada čočky, ale já jednou řešil to samé, ale vlastní zádrhel byl v unašeči CD, te…
Laďánek 02.11.2011 20:56
Laďánek
U některých mechanik se pronášejí závěsy čočky - je-li to tento případ, tak je to na vyhození. Čistí…
Dale Cooper 02.11.2011 22:31
Dale Cooper
Voni ty mechaniky jsou celé z mizerných plastů, splácnuté dohromady aby to přežilo záruční lhůtu. Vě…
Filuta 03.11.2011 00:32
Filuta
Z mého Panasonicu, který dělal totéž jsem si nechal pouze zdroj.:-D oprava neekonomická poslední
Henessy 05.11.2011 00:30
Henessy

Neexistuje jednoduchý spôsob ako vyčistiť optickú jednotku.

Čočku vyčistíš a to je všetko. Ďalší, nemenej dôležitý prvok, polopriepustné zrkadlo, je pod čočkou, a vyčistiť sa nedá, nie je prístupné. Môžeš sa pokúsiť o to tlakovým vzduchom. Úspech je málo pravdepodobný.

Je doba konzumu, spotreby. Zahodiť do odpadu...... :puff:

Asi tak jak píše Joseph. Můžeš zkusit to rozebrat a čočku opucovat isopropylem. Nebo koupit takzvané čistící CD, má na sobě takový kartáček. Sám o sobě je na draka, polejt kartáček isopropylem nebo přibalenou tekutinou (je-li přibalena). Zkusit několikrát prohnat přístrojem. Pravděpodobně to ale stejně nepomůže. Problém je v tom, že čočka je z mizerného plexiglásu a stárnutím ztrácí průhlednost, s čímž nic nenaděláš. Pak jen sběrný dvůr...

Nevím jestli je to vada čočky, ale já jednou řešil to samé, ale vlastní zádrhel byl v unašeči CD, ten trn který drží CD při rotaci... stačilo očistit a mrknout jestli dobře sevře CD za středovou díru.
Vlastní čočky jsem čistil lihem a vatou. Vždy to bylo OK, promáznout vedení pojezdu Konkorem, nebo olejem na braně. Osobně WD40 na posuvný věci NE- ač je to zvláštní, tak na posuv WD nemaže. Se mi takhle přidřela tisková hlava na jehličkové tiskárně. WD odmastit lihem (líh, protože jako čistič neleptá plasty a gunové věci, např u brzd zásadně líh) a namazal jsem to olejem na brraně, lítá to dodnes :)

U některých mechanik se pronášejí závěsy čočky - je-li to tento případ, tak je to na vyhození.
Čistící CD s kartáčkem je dobré akorát na to ho vyndat z obalu a po někom hodit; do přehrávače bych to nedal. Čištění bych provedl jen stlačeným vzduchem.

Voni ty mechaniky jsou celé z mizerných plastů, splácnuté dohromady aby to přežilo záruční lhůtu. Většinou se to celé vošoupe a jediná možnost je to zahodit. Čistící kartáček je na draka, souhlas, ale i přesto se mi s ním mokrou cestou podařilo vypucovat několika těžkým kuřákům mechaniku od usazenin dehtu. Při čištění stlačeným vzduchem hrozí, že to všechno zevnitř vylítá a bude pokoj :-D.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru