Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaké zimní gumy koupit

určitě bych polemizoval (mírně řečeno) s názorem, že "do města je jedno jaké zimní pneu vybrat". Největší rozdíly mezi dobrými a zimními pneu totiž nebývájí v záběru na zasněžené vozovce (a ten ani není tak důležitý pro bezpečnost v zimním provozu), ale v brždění a ovladatelnosti na mokru a břečce. Jinak řešeno, aby zimní pneu, která má záběr na sněhu, taky dobře brzdila a byla odolná aquaplayingu na mokru rozsolené břečce.

Když mimo město zabrzdím kvůli vlastnostem zimní pneumatiky o nějaký ten metr později může to být v lepším případě jen "škarpa" anebo, ale ve městě je mnohem pravděpodobnější, že neodbrzdím ha někým lépe obutým, anebo dokonce před chodcem, kterému nedošlo, že auto, kterého dříve nemohlo vidět nezastaví na místě.

Proto jsou často ve městě kvalitní zimní pneumatiky důležitější než někde na okrskách.

Jinak k porvnímu dotazu mezi CONTINENTAL, NOKIAN a BRIDGESTONE velké rozdíly nejsou,
ale nejenom proto, že CONTINENTAL vyhrává většinu testů, ale z vlastní zkušenosti bych z těchto asi vybral právě ContiWinterContact.

V eshopu Pneumatiky levně je mají levně a všechny 3 tyto značky zatím skladem k dodání do druhého dne. Nokian tam mají za 1546 Kč a Continental po slevě za 1673 Kč. Takže jestli si chcete za Conti připlatit 500Kč za všechny 4 pneu, asi bych jiné neřešil. Jinak i Nokian anebo Bridgestone nejsou špatné a podobně jako Continental vychází cenově i v testech taky Dunlop anebo Goodyear ...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny