Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Uprava elektroinstalace v byte

Jo zrovna na tohle jsem zapomněl Ti to sem připsat ale kolega to doplnil skvěle.K TV sestavě si natáhni husí krk od místa kam ti vstupuje do bytu anténní kabel.V tom husím krku nech provázek a pak to jen protáhneš.Při tom umístnovani husího krku dávej bacha na ostré ohyby-nešlo by to pak protáhnout.(Zapřemejšlej také nad datovými zásuvkami.V tom případě to samé.Husí krk stojí minimálně to samé pár ,,rezervních" krabiček a ušetří to spousta námahy do budoucna.
Píšeš,že máš barák z 50. let,v té době se umístňovaly vodiče do trubek.Potom co sundáš lustry se podívej jestli nejdou vodiče v rourách často se to nechá využít.Na starý kabel navážeš nový a opatrně protáhneš do spojovací krabice-pod malbou by měla být vidět(většinou bejvávala pár cm pod stropem) a odsud to hold sekneš tam kam potřebuješ-ušetříš si hafo práce teda pod podmínkou,že světla budou tam jako původně.Než to vše zahážeš projdi to s elektrikářem at se k tomu vyjádří-nebudeš to pak zase vysekávat a opravovat.
A finální podobu těsně před zaházením maltou vyfoť a fotky si ulož.Proč ? Když pak budeš něco vrtat snadno se podíváš zda tam zrovna nejde kabel.
A ten měděný úsek co už tam je tak ten vysekej a hod do prd*le.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny