Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zalití děr kolem topení v betonové podlaze

Dobry den,
po vymene topeni mam v kazdem pokoji cca 20x20 cm otvor skrz podlahu do spodniho patra, ktere bych potreboval zabetonovat. Poradite prosim jak jednoduse zašalovat/ucpat diry u stropu, pres ktere vedou trubky topeni, aby beton nevytekl ? Je krome ocelove armatury potreba do otvoru vkladat jeste neco, aby vyplncasem nepraskala nebo se nepropadla ?
dekuji za tipy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trubky omotat papírem kvůlivá dilataci a zafunět PU pěnou.
Jack 30.09.2011 15:24
Jack
dekuji vsem za tipy. PU pena by se dala pouzit u tech mensich der, ale jsou tam opravdu i 25x20, kde…
Mirekkk 01.10.2011 08:46
Mirekkk
Dobrý den,vystřihněte si ze sololitu destičku,vystřihněte podle trubek,přijde zespodu.Destičku prora…
Lubomír 01.10.2011 09:25
Lubomír
Detailný návod, jedna drobnosť chýba. Spodnú plochu, teda plochu ktorá bude z podlažia níže, strop,…
Joseph 01.10.2011 10:51
Joseph
Dobry den, dekuji moc obema za navody. Je to presne to, co jsem potreboval. jdu na to...:-) poslední
Mirekkk 02.10.2011 20:22
Mirekkk

dekuji vsem za tipy. PU pena by se dala pouzit u tech mensich der, ale jsou tam opravdu i 25x20, kde je riziko, ze na to shora nekdo slapne a nerad bycg, aby pak casem pena vymekla a propadalo se to.

Ja mam spis problem s utesnenim, protoze nebydlime na vesnici a moc materialu (prkna,stojiny) nemam. Tak mne napadlo, ze se udela na kazdy otvor sablona z 2 prken (ovnitr 2 otvory na trubky, ale protoze by to mohlo protekat, tak bych shora na prkna striknul do diry tenko vyrstbu PU peny a po zaschnuti zalil betonem.

nebo ma nekdo jednodussi zlepsovak ? dekuji

Dobrý den,vystřihněte si ze sololitu destičku,vystřihněte podle trubek,přijde zespodu.Destičku proražte hřebíkem a provlékněte drát.Tuto šalovací desku vyvěsíte na dráty shora odkud budete zalévat.Poloříte si dvě cihly,nebo jakékoli vyšší předměty vedle otvoru,přez ně laťku,nebo nějakou tyčku a k ní vyvěsíte šalunk za dráty tak,aby jste mohl pohodlně zalít otvor.Otvor pro drár si udělejte co nejblíže k okraji zalévané díry,aby se deska dobře přitáhla a beton netekl.Nepřesnosti ucpěte papírem.Na trubky dejte ruličky papíru,klidně z toaleťáku,průměr si přispůsobte dle dimenze trubek.Nebo použijte mirelon.Armování je zbytečné,vybouraná díra má tolik záhybů,že betonová záplata se zaklíní sama.Před betonováním otvor nakropte vodou a zalijte betonem.Po vytvrdnutí odstřihnete dráty sejměte šalunk a záplatu doladíte do požadovaného vzhledu,nejlépe lepidlem na dlažbu a pak štukem,to bude zdola.Zhora bych volil pouze lepidlo a uhladit.:-)

Detailný návod, jedna drobnosť chýba.

Spodnú plochu, teda plochu ktorá bude z podlažia níže, strop, je potrebné/vhodné previesť tak, aby bolo možné vykonať na strope vysprávku omietkovou zmesou, co značí, je potreba zdvihnúť rovinu spodku v diere o cca 5mm, na daný účel vyhovie cokolvek o danej hrúbke. Napriklad preglejka, v núdzi postačí aj karton zakrytý foliou, rátať s tým že tlak ho zlisuje, tak dať trebárs 2-3 vrstvy. Inak po vysprávke vznikne, estetický nie moc pekné vybúlenie plochy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru