Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zalití děr kolem topení v betonové podlaze

Dobry den,
po vymene topeni mam v kazdem pokoji cca 20x20 cm otvor skrz podlahu do spodniho patra, ktere bych potreboval zabetonovat. Poradite prosim jak jednoduse zašalovat/ucpat diry u stropu, pres ktere vedou trubky topeni, aby beton nevytekl ? Je krome ocelove armatury potreba do otvoru vkladat jeste neco, aby vyplncasem nepraskala nebo se nepropadla ?
dekuji za tipy

Předmět Autor Datum
Kolem trubek je potreba urobiť tkz. prúchodku z pružného materiálu. Inak pri teplotných zmenách budú…
Joseph 29.09.2011 21:56
Joseph
Polystyren a trubky do mirelonu. Jindra
jindra2 30.09.2011 13:05
jindra2
Trubky omotat papírem kvůlivá dilataci a zafunět PU pěnou.
Jack 30.09.2011 15:24
Jack
dekuji vsem za tipy. PU pena by se dala pouzit u tech mensich der, ale jsou tam opravdu i 25x20, kde…
Mirekkk 01.10.2011 08:46
Mirekkk
Dobrý den,vystřihněte si ze sololitu destičku,vystřihněte podle trubek,přijde zespodu.Destičku prora…
Lubomír 01.10.2011 09:25
Lubomír
Detailný návod, jedna drobnosť chýba. Spodnú plochu, teda plochu ktorá bude z podlažia níže, strop,…
Joseph 01.10.2011 10:51
Joseph
Dobry den, dekuji moc obema za navody. Je to presne to, co jsem potreboval. jdu na to...:-) poslední
Mirekkk 02.10.2011 20:22
Mirekkk

Kolem trubek je potreba urobiť tkz. prúchodku z pružného materiálu. Inak pri teplotných zmenách budú trubky občas, vydávať silné akustické rány. Môžeš byť prekvapený ich intenzitou. Ako urobíš drobné bednenie je skutočne len na tebe, .... nestojí to za reč.

dekuji vsem za tipy. PU pena by se dala pouzit u tech mensich der, ale jsou tam opravdu i 25x20, kde je riziko, ze na to shora nekdo slapne a nerad bycg, aby pak casem pena vymekla a propadalo se to.

Ja mam spis problem s utesnenim, protoze nebydlime na vesnici a moc materialu (prkna,stojiny) nemam. Tak mne napadlo, ze se udela na kazdy otvor sablona z 2 prken (ovnitr 2 otvory na trubky, ale protoze by to mohlo protekat, tak bych shora na prkna striknul do diry tenko vyrstbu PU peny a po zaschnuti zalil betonem.

nebo ma nekdo jednodussi zlepsovak ? dekuji

Dobrý den,vystřihněte si ze sololitu destičku,vystřihněte podle trubek,přijde zespodu.Destičku proražte hřebíkem a provlékněte drát.Tuto šalovací desku vyvěsíte na dráty shora odkud budete zalévat.Poloříte si dvě cihly,nebo jakékoli vyšší předměty vedle otvoru,přez ně laťku,nebo nějakou tyčku a k ní vyvěsíte šalunk za dráty tak,aby jste mohl pohodlně zalít otvor.Otvor pro drár si udělejte co nejblíže k okraji zalévané díry,aby se deska dobře přitáhla a beton netekl.Nepřesnosti ucpěte papírem.Na trubky dejte ruličky papíru,klidně z toaleťáku,průměr si přispůsobte dle dimenze trubek.Nebo použijte mirelon.Armování je zbytečné,vybouraná díra má tolik záhybů,že betonová záplata se zaklíní sama.Před betonováním otvor nakropte vodou a zalijte betonem.Po vytvrdnutí odstřihnete dráty sejměte šalunk a záplatu doladíte do požadovaného vzhledu,nejlépe lepidlem na dlažbu a pak štukem,to bude zdola.Zhora bych volil pouze lepidlo a uhladit.:-)

Detailný návod, jedna drobnosť chýba.

Spodnú plochu, teda plochu ktorá bude z podlažia níže, strop, je potrebné/vhodné previesť tak, aby bolo možné vykonať na strope vysprávku omietkovou zmesou, co značí, je potreba zdvihnúť rovinu spodku v diere o cca 5mm, na daný účel vyhovie cokolvek o danej hrúbke. Napriklad preglejka, v núdzi postačí aj karton zakrytý foliou, rátať s tým že tlak ho zlisuje, tak dať trebárs 2-3 vrstvy. Inak po vysprávke vznikne, estetický nie moc pekné vybúlenie plochy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru