Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako vykopať jamu s hĺbkou 4 metre a spodnou vodou od dvoch metrov?

Veľmi zle. Nepokračuje to vôbec. Preberám rôzne možnosti. Základný problém, okrem spodnej vody, je málo miesta na výkop.

Ostávajú mi posledné dva pokusy - potom už nemám žiadne nápady, ako kopať bez zásahov do terénnych úprav.

Prvá možnosť, v ktorú najviac dúfam: v nedeľu príde na obhliadku veľmi šikovný pán, ktorý si v našich končinách urobil renomé vďaka realizáciam nemožného. Pracuje sám a výsledky jeho práce som osobne videl. Súkromnou správou Vám pošlem fotku z jednej "akcie", nad ktorou mi ostával rozum stáť, no ktorú vykonal absolútne perfektne. Dúfam, že ten výkop nejako zvládne. Je povestný veľmi kreatívnymi riešeniami.

Druhá možnosť, drahá a s neistým výsledkom: priamo u nás sídli spoločnosť, ktorá má vrtnú súpravu na priemer 200 cm. Meter vrtu stojí okolo 300 €. Vedeli by prísť cca o dva týždne. Síce potrebujem len dva metre vrtu, no vrty budem podľa všetkého potrebovať dva, pretože musím nejako vyriešiť aj odtok z ČOV.

Ak všetko zlyhá, tak potom už jedine masívny zásah do terénnych úprav a kopanie bágrom :-(

Edit: Až teraz som si pozrel Vaše priložené foto - dom stojí. Do úplného dokončenia chýba už len vonkajšia štruktúra (budem robiť na jar, nechal som si poradiť od omietkárov, aby som nechal nahodenú MPI 35 vymrznúť - medzitým už viem, že to nebolo potrebné, ale už som nechal zhodiť lešenie). No a samozrejme ČOV, kde stojím na výkope :-(

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny