Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jakou matraci koupit?

Zdravím,
chtěl bych si koupit matraci na postel 200x180 s pevným roštem. Všichni mě přesvědčují že mám koupit matrace dvě (ne jednu velkou), co vy na to?

A další věc je samotná matrace vůbec nevím jaká tvrdost a typ (chtěl bych paměťovou pěnu). Moje Váha cca 70kg.

V jednom obchodě mi doporučili http://www.artby.cz/AKCNI-MATRACE-Drevocal/642-mat race-ELBA.html , do dalšího obchodu jdu dnes. Prosím a jakoukoliv radu.

Díky :)
JfK

Předmět Autor Datum
Kdo má s plachtou dva na dva manipulovat. Taky je to radost s prostěradly. Na vaší váhu vám proveden…
Zarniwúp 27.09.2011 19:20
Zarniwúp
Velká matrace má výhodu v tom, že se nebudete propadat do škvíry mezi matracema, hlavně při postelov…
Prasak 27.09.2011 20:37
Prasak
Doporučuji rozhodně 2. Když jsou kvalitní, tak u sebe drží a je to jako by byla jedna jednolitá. Nav… poslední
Zuzík22 28.09.2011 11:24
Zuzík22

Kdo má s plachtou dva na dva manipulovat. Taky je to radost s prostěradly. Na vaší váhu vám provedení matrace vyberou, dělají se v rozpětí od-do. Také proto je lepší matrace pro jednoho, ledaže by partnerka vážila přibližně stejně. :-)
Asi tak třináctým rokem máme lamelové matrace od Jelínka, já jsem spokojený, manželka občas pindá. Jestli jsou lepší, než ty, co vám doporučili, se tvrdit neodvážím.

Velká matrace má výhodu v tom, že se nebudete propadat do škvíry mezi matracema, hlavně při postelovým tělocviku.
Jinak to má nevýhody - povlečení, manipulace, omezená možnost otáčení. Tím myslím to, že třeba moja žena, když synek spával s náma v posteli, proležela krajní část matrace. Tož pak se matrace horizontálně otočí tak, aby ta proležená půlka byla uprostřed, tedy ve spáře.
Zvolit si musíš sám.
Jinak k tvrdosti - já mám taky pevnej rošt, tudíž jsem chtěl hlavně vysokou matraci. Mám tedy matrace ze studenýho latexu, z většiny z pevnější pěny a nahoře je asi 5 cm měkčí, tedy měkká na povrchu, pevnější dole. Celková tloušťka asi 17cm. Nemá to žádný zóny, po celé ploše je homogení. Máme je už 7 let a jsme oba spokojení.

Doporučuji rozhodně 2. Když jsou kvalitní, tak u sebe drží a je to jako by byla jedna jednolitá. Navíc jeden druhýho neruší, když se třeba v noci otáčí. A pak jednolitá matrace se uprostřed časem proleží - nedávno jsme se stěhovali a naši vyhazovali starou společnou matraci... Ale jestli to tak bude u paměťový pěny to nevim :-)

Zpět do poradny Nahoru