Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak odměřit tvrdidlo do tmelu?

Dobré ráno,
Filutova vsuvka v jiném tématu mi připomněla pravidelný boj s dvousložkovými tmely a některými epoxidy - pokud člověk potřebuje "polévkovou lžíci" tmelu, tak je pro mě velmi obtížné namíchat ho v poměru 100:2, jak se píše na obalu. Posledně jsem to opět dávkoval "od oka", otec - zkušený harcovník v ručních pracech - na to mrknul a řekl něco ve smyslu "no nějak tak", poctivě jsme to zamíchali, nanesli - a ono to skoro nevytuhlo. Tmel byl nový, neprošlý.
U Epoxidů se alespoň dají koupit spojené stříkačky, které se míchají samy, resp. vydávají vhodný poměr obou složek. Jak to ale řešíte u tmelů? Máte lékárenské váhy nebo něco? Nebo se dají koupit dvousložkové tmely, které by se třeba míchaly 1:1 ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Alebo si jednoducho zozen nejake presne vahy, napriklad z DX na vazenie cennosti, sperkov a pod. s v… poslední
poihu 23.09.2011 01:44
poihu

Alebo si jednoducho zozen nejake presne vahy, napriklad z DX na vazenie cennosti, sperkov a pod. s vazivostou 200g a rozlisenim 0,01g (aj presnejsie maju s rozlisenim 0,001g ale tie maju mensiu celkovu vazivost - 20g a pod.). Das na vahu misku, vynulujes, odlejes lyzicku toho tmelu, z vahy tmelu a pomeru si vypocitas kolko treba tvrdidla, znovu vynulujes vahu a po kvapkach nakvapkas tolko tuzidla kolko k danej vahe tmelu treba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru