Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký zdroj použít místo akumulátoru k akuvrtačce?

co se stane kdyz tam napojite rovnou nabijecku od toho akumulatoru? Napeti neni az tak dulezite jako proud ktery to bude odebirat. Kouknete na ten akumulator jaka je o nem zminka. V kazdem pripade muze vzit najake jine stabilizovane trafo s vetsim vystupnim proudem nez je na nabijecce, napeti snizite predrazenym odporem, proud vam zustane a mohlo by vam to pomoci.

Priklad: Vase nabijecka bude nabijet na 14,4V a bude dodavat 1.2A . Akumulator se bude nabijet treba 2,5hodiny na maximum. Pouzit nabijecku o stejnem napeti ale vysim proudu, treba 1,5A zkrati dobu nabijeni treba o pul hodiny. Pak vase vrtacka bude mit spotrebu treba 2,1A kterou by bezne nabijecka nedodavala. Mozna to ta nabijecka pokryje, mozna ne, zkuste to. POkud nepomuze, tak si sezente nejakou starou nabijecku od notebooku. Ta miva treba napeti 18V a 4,2A. Pokud budete znat napeti a proud, strejda google vam poradi jak vypocitat hodnotu predrazeneho odporu, snizite napeti at se vam vrtacka nespali, proudu uz si to vezme kolik bude potrebovat, jen budete vedet ze ten zdroj je schopen tento proud dodat.

Ps: Pouzijete li tento navod a budete tak postupovat s novym trafem, dejte nam pak vedet zda to funguje nebo jste poslal vrtacku do kremikoveho nebe...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny