Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konzultace stavby podlahoveho vytapeni

Zdravim,

potreboval bych zkonzultovat podlahove vytapeni. Stavim novou koupelnu a oddelene zachod, moc tam mista neni tak jsem se rozhodnul pro podlahove vytapeni ze zpatecky ustredniho vytapeni rodineho domu. Nechci vyhazovat velke penize za set pro podlahove vytapeni {3 cestny regulator, topenarska hadice, parozabrana, izolacni polystyren pro podlahove vytapeni}
Mam doma medene trubky po prestavbe, prumer 12mm, k tomu parozabranu.

Tedy potrebuji zkonzultovat nasledujici postup:
Podlaha je z betonu, stavebni vyska je max 7 cm. Na beton bych polozil polystyren PERIMETR SD tlousky 2cm, na nej parozabranu presahujici pres sebe a presahujici po stenach. Natvrdo bych pospajel medene trubky obalenou pajkou s pridavkem stribra, kvuli diletaci bych to obalil do topenarskeho filcu a polozil na parozabranu. Abych zabranil styku cementoveho mleka s medi, polozil bych jeste jednu parozabranu s presahem. Teprve na to bych nalil beton, tlousky 4-5 cm. Konce bych pripajel na zpatecku, pro nastaveni teploty bych pouzil termostaticky ventil s hlavici.

Vzdalenost trubek bych volil 15cm, delkove budou vedle sebe 4 dvoumetrove trubku.

Nekomplikovat si situaci s diletaci a izolaci by slo za pouziti medene topenarske hadice, zustaly mi vsak doma po rozvodech nejake trubky, rad bych je spotreboval a nevyhazoval.

Dekuji za kazdou radu a pripominku.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, prosím o radu, budu řešit vytápění kamenného domu, 100 m2, TZ cca 13 kW počítám, zdroj el…
honza29 13.09.2011 05:13
honza29
Dobry dne, obavam se ze Vam az tak moc nebudu schopen poradit. Tohle je dotaz spis na topenare a ani… poslední
ebel 13.09.2011 11:25
ebel

Dobrý den, prosím o radu, budu řešit vytápění kamenného domu, 100 m2, TZ cca 13 kW počítám, zdroj elektrokotel+ krbová vložka s výměníkem (15 kW do vody), akumulační nádrž na přebytky tepla,kamenný dům (dlouhá topná sezona). Chtěl jsem se zeptat kolik by byla pouze orientačně spotřeba elektřiny, kdybych topil pouze elektrokotlem jen do podlahy na cca 40 stupnu pro temperování, pak bych již dohřál teplovodním krbem k večeru, stačí pouze orientačně. Jedná se mi o to, kdybych ještě přidal solární panely na podporu vytápění, zda by se mi tato investice vůbec vrátila, popřípadě o kolik by mi cca klesla spotřeba elektřiny. Jak jsem zmínil, dům má velmi dlouhou topnou sezonu. děkuji

Dobry dne,
obavam se ze Vam az tak moc nebudu schopen poradit. Tohle je dotaz spis na topenare a ani ten vam jen tak neporadi. Ten vypocet zahrnuje mnoho sledovanych velicin, jakou mate tepelnou ztratu, kolik spotrebujete energie k ohrevu na pozadovanou teplotu a mnoho dalsich aspketu. Osobne bych neporadil nic jineho, nez overit praxi. Ja sam jsem jen resil zpusob jak efektivneji z prostorovych moznosti vyresit prenos tepla do mistnosti, presny propocet jsem doposud neresil jelikoz neuvazuji o vymene topne jednotky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru