Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Centralni rosici zarizeni

Zdravim:-)
UZ jsem tuhle otazku resil na teraristicke poradne ale nedosel jsem k jasnymu zaveru tak se zkusim zeptat jeste tady..
Chtel bych si doma vybudovat nejake centralni zavlazovani pro 6 terarii( do budoucna rozsiritelne tak na 10).
Predstava je takova, ze budu mit nekde dejme tomu 50L nadrz s odstatou vodou, v ni cerpadlo, ktere bude mit dostatecny tlak aby trysky v jednotlivych terarijich opravdu mlzily a ne jen "cakaly" jako je to v pripade pouziti cerpadel z kavovaru, ostrikovacu apod.rozvod vody bych nechtel resit hadicemi, ale pevnymi rourami- bud klasicke vodovodni nebo ty cerne treba od Gardeny. z cerpadla by sly 3 vetve - 1 by napajela 5 terarii, druha jen jedno, treti by prozatim byla zaslepena, ale pocitam ze na ni bych se casem napichl taky.delka te hlavni vetve by byla tak 15m, ostatni vetve cca 7m. Pokud bych mel 2 trysky v kazdem terariu tak potrebuji 12 trysek s dostatecnym tlakem.
Cetl jsem tu vlakno ve kterem se resi elektroventil- to by bylo asi nejlepsi reseni, ale problem je ze voda nebude odstata a nevim co by na to rikaly rostliny v terariich, nehlede na to ze voda bude studena a kdyz mi to bude rosit na zvirata tak by to asi nebylo uplne idealni. Proto bych sel radeji cestou nadrze + cerpadlo.

Otazka je :
-jak silne cerpadlo bude potreba aby vytvorilo dostatecny tlak pro 12( do budoucna 20) trysek? je potreba pouzivat tlakove cerpadlo nebo se da pouzit napr. nejake jezirkove? padlo mi do oka treba tohle http://www.zijemezahradou.cz/gardena-zahradni-cerp adla/gardena-zahradni-cerpadlo-30004-classic.html ale netusim jestli nebude problem s tim ze to neni tlakove cerpadlo

-jake pouzit trysky aby to za neco stalo o opravdu rosily jemnymi kapkami?( na trysky jsem dostal tip http://www.spray.cz/produkty_rozstrik_mlzeni.php#u jw ) ale neni u nich napsany prutok tak nevim jak spocitat potrebny tlak toho cerpadla

-dostal jsem take tip na pouziti maleho bojleru v kombinaci s tim elektroventilem,cenove to vyjde zhruba stejne jako pri pouziti cerpadla. http://aukro.cz/elektricky-ohrivac-vody-bojler-5-l itru-novy-i1795475518.html tady jsem nasel maly bojler ale prodejce pise ze je beztlakovy tak moc nevim jestli by to pro moje pouziti bylo vhodne?

Uvitam veskere napady a reakce. diky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny