Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zlikvidovat sršně?

Tak holt jsou tito konkrétní hasiči líní lemplové.

To že je sršeň chráněná, není pravda. SRŠEŇ NENÍ CHRÁNĚNÁ cca od roku 2002. Chráněný je třeba čmelák.

Jsou dvě možnosti:

1) sršně zabít - pomocí sprejů otrávit, omámit a zadupat

2) sršně přemístit - pomocí hasičů nebo specializovaných firem


http://www.sdhmokropsy.cz/gal/188/p8040685.jpg


Máte obavy z roje včel, či hnízda vos nebo sršňů?

Ulétlé roje včel nejlépe odstraní místní včelař (Český svaz včelařů, tel. 224 934 082). Lze také zavolat hasiče, ale ti většinou zasahují pouze jde-li o ohrožení životů na veřejném prostranství nebo ve veřejných budovách. Jinak si vlastníci a uživatelé nemovitostí musí poradit sami a objednat si odbornou firmu. Roj včel neznámého původu bude v každém případě zahuben.

U hnízda vos a sršní se nejdříve ujistěte, zda je jeho likvidace skutečně nutná. Jde o zahrádkářům velmi prospěšný hmyz, který zlikviduje spousty hmyzích škůdců. Navíc vosy ani sršni samy od sebe na člověka neútočí. Je rovněž dobré vědět, že kromě královny všichni ostatní v zimě zahynou a nové potomstvo se do původního hnízda nevrací.

Pokud je skutečně nutné hnízdo zlikvidovat, kontaktujte odbornou firmu. Sršně se také můžete pokusit vypudit pomocí přípravku, který se jmenuje METATHION. Dá se sehnat v drogeriích nebo v lékárnách, pokud jej nemají, mohou nabídnout něco obdobného. Přípravkem se potře něco v blízkosti hnízda a sršni sami místo opustí.
Zdroj Český svaz ochránců přírody

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny