Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou podlahovou krytinu?

Dobrý den,koupil jsem starší domek který opravuji a při tomto jsem odstrańoval staré /cca 25 let dle tam nalezených novin/ linoleum v kuchyni a předsíni. při tomto jsem zjistil plíseń pod linem a dokonce i velké vlhké fleky v tomto vedru.Fleky velmi rychle po odstranění lina zmizely.Podlaha je betonová v obím a já se nyní bojím dát na podlahy znovu linoleum ale nevím jak to a čím nahradit. Je to kuchyń a to je místo dost namáhané a manželka dlažbu odmítá. poraďte jakou krytinu je nejlépa zvolit nebo co dát pod lino aby nevznikala plíseń a vlhkost.Domek není podsklepen,je suchý.

Předmět Autor Datum
Jak dlouho byl dům neobydlený? Staré domy s vadnou, nebo dokonce žádnou hydroizolací potřebují větra…
kejki 27.08.2011 12:52
kejki
Díky za reakci,obývaný byl stále,ovšem manželi 80+,takže již delší dobu se co se podlah týče nic poz…
wlk 27.08.2011 22:15
wlk
Pak se dá předpokládat, že to vyvětráte. Hodně štěstí.
kejki 28.08.2011 21:16
kejki
Večer položte na odkrytou podlahu folii metr na metr a ráno uvidíte jestli jsou pod ní vysrážené kap…
sHpy00n 28.08.2011 22:18
sHpy00n
Děkuji,vyzkouším.Trochu podobně jsem toto provedl s některými zdmi a to bylo v pořádku.Bylo to však… poslední
wlk 29.08.2011 20:14
wlk

Jak dlouho byl dům neobydlený? Staré domy s vadnou, nebo dokonce žádnou hydroizolací potřebují větrat a topit (a někdy nestačí ani to).
Pravděpodobně je špatná, nebo žádná hydroizolace pod betonem. Můžete udělat sondu - vysekat kus a pátrat po izolaci. A pak pěkně do hloubky a rovnou pořádně - podkladní beton, hydroizolace (pořádně navařit), podlaj´hový (ne fasádní!) polystyren alespoň 10 cm a finální deska buď beton, nebo suchou cestou se prošroubuje dvojitá vrstva OSB, popř. Rigidur.
Nebo si řeknete. Ta podlaha je studená, v těchto extrémních vedrech se na ní hromadila vlhkost, pocitově se mi zdá suchá, pěkně se nastěhujete a buď to bude pravda, nebo vás manželka zabije, až to budete chtít předělat za dva roky :-D Žádná krytina to nezvládne, možná palubky na polštářích, ale to je jiná výška, než vrstvička lina.

Díky za reakci,obývaný byl stále,ovšem manželi 80+,takže již delší dobu se co se podlah týče nic pozitivního nedělo /viz ty noviny/.Po odstranění těch starých lin nikde žádná známka vlhkosti a tedy doufám,že tomu tak bude podstatně déle,než ty dva roky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru