Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace malířů

Firma nám malovala byt. V obýváku už druhý den ráno začala malba praskat, malíře jsem upozornil a oni tato místa přebarvili.
Jenže malba začala na více místech praskat dále.

Tušil jsem předem, že bude třeba starou malbu odstranit škrábáním, protože byt je podnájemní a kdoví kolik vrstev na stěně je. Škrábání jsem si patřičně objednal a byl připraven zaplatit (účtovali si 12 Kč bez DPH). Na místě mistr asi vyhodnotil, že není třeba škrábat a malíři neškrábali. Na dílo mi dali záruku 24 měsíců.

Původně jsem to chtěl nechat plavat, nebo koupit váleček a patřičná místa přemáznout (malíři mi tu nechali plastové kbelíky s barvami). Jen je problém, že jsem nikdy nemaloval, tak na to raději nechci šahat, aby se nezačala loupat komplet celá stěna :-(

Malba popraskává a loupe se jen v jedné místnosti (obýváku), ale jedna prasklina je přes celou výšku stěny a na několika místech menší praskliny - je to na první pohled vidět, když vstoupíte do místnosti. Otázka také je, co se stane se stěnou třeba za rok...

Myslíte, že má smysl malování reklamovat? A nebudou na mě malíři koukat blbě, že si neumím těch pár prasklin sám přemalovat?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny