Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace malířů

Firma nám malovala byt. V obýváku už druhý den ráno začala malba praskat, malíře jsem upozornil a oni tato místa přebarvili.
Jenže malba začala na více místech praskat dále.

Tušil jsem předem, že bude třeba starou malbu odstranit škrábáním, protože byt je podnájemní a kdoví kolik vrstev na stěně je. Škrábání jsem si patřičně objednal a byl připraven zaplatit (účtovali si 12 Kč bez DPH). Na místě mistr asi vyhodnotil, že není třeba škrábat a malíři neškrábali. Na dílo mi dali záruku 24 měsíců.

Původně jsem to chtěl nechat plavat, nebo koupit váleček a patřičná místa přemáznout (malíři mi tu nechali plastové kbelíky s barvami). Jen je problém, že jsem nikdy nemaloval, tak na to raději nechci šahat, aby se nezačala loupat komplet celá stěna :-(

Malba popraskává a loupe se jen v jedné místnosti (obýváku), ale jedna prasklina je přes celou výšku stěny a na několika místech menší praskliny - je to na první pohled vidět, když vstoupíte do místnosti. Otázka také je, co se stane se stěnou třeba za rok...

Myslíte, že má smysl malování reklamovat? A nebudou na mě malíři koukat blbě, že si neumím těch pár prasklin sám přemalovat?

Předmět Autor Datum
Reklamovat. Budou asi silně nas*raní, neboť se to musí celé totál předělat včetně škrábání. Jaké pře…
Filuta 19.08.2011 00:57
Filuta
Milý kamaráde, neboť jistě Ti takto mohu říkat, jelikož jsi jistě dobrák, co nechce druhého obtěžova…
abcd 20.08.2011 00:44
abcd
To je ale elaborát. Jinak, ano reklamovat. Pokud si do budoucna chcete nějaké odlupující se místo př…
radek2 20.08.2011 08:15
radek2
Také se přikláním k reklamaci, jinak k tém prasklinám, chce to oškrábnout o něco málo větší kousek a…
pukas 20.08.2011 21:24
pukas
Na zatmelení těchto prasklin doporučuji šlehaný tmel. Minulej tejden jsem s tím tmelil právě praskli…
Prasak 20.08.2011 21:29
Prasak
Jj, souhlas, šlehaný tmel je bezva. Ještě bych s ním zatmelil řádně prd*el těm fušerům. poslední
Filuta 21.08.2011 00:34
Filuta

Reklamovat. Budou asi silně nas*raní, neboť se to musí celé totál předělat včetně škrábání. Jaké přemalování prasklin? Za svoje těžce vydřené peníze poctivou prací požaduj též poctivě odvedenou práci a ne toto sfušování. Nebudeš si to přeci po nich dodělávat. Když si koupíš housku, také nebudeš doma domíchávat těsto.

Milý kamaráde, neboť jistě Ti takto mohu říkat, jelikož jsi jistě dobrák, co nechce druhého obtěžovat s nějakou tou prací, i kdyby ji nakrásně již jednou zaplatil. Je nás takových dobráků mnoho, ale uvědom si, že v dnešním světě na to spousta rádoby podnikatelů čeká a s tímto počítá a proto by bylo v TVÉM zájmu se odlišit od navyklého davu dobráků, jimž bývají přiřazovány synonyma jako "ovce, hlupák... " no dál nebudu rozvádět, a píši už k věci:
Jak již psal Filuta, můžeš se dát na školení k Ferdovi Mravencovi, a nebo se začít ozývat, i když to není každému po chuti, ale já radím nečekej a zatelefonuj jim, abys zjistil jaký mají názor na řešení a pokud nepřistoupí na opravu (samozřejmě, že po odečtení rozdílu ceny, ne abys platil novou druhou barvu, dopravu atd...) bez problémů
Pokud nebudou řešit, pak písemně s doručenkou reklamuj provedenou práci s tím, že firmou pověřený pracovník dle špatného , pomíjícího výsledku buďto nevhodně odhadl vámi navrhovaný postup, nebo tento jím zvolený , jenž měl být vhodným a řádně provedeným takto proveden nebyl. Tím, že v reklamaci poukážeš na to, že volba postupu byla na realizační firmě, nikoliv na zadavateli se eliminuje jejich jistá námitka, (teď už se bude škrabat, ale připlatíte, pokud přijdeme) takže příprava podkladu dle podmínek pokud jsi se jí nezřekl je na NICH! také by bych napsal, že k vyřízení tvé reklamace očekáváš jejich rychlou odpověď s návrhem řešení, způsobu, termínu realizace jejich opravy a to písemnou formou z důvodu případného dalšího jednání, také je upozorni na to, že v případě déletrvajícího nekonání opravy bude na jejich účet zajištěno vše potřebné provedení prací jinou firmou, potřebné posudky, náklady na právní zastoupení atd...také možno započítat jako následné náklady svůj promarněný čas , mezitím pracovníky zbytečně dvojmo zjednané úklidové firmy.. Spolu s tím - a neříkám, že bych to řešil hned v prvním kontaktním dopisu, ale později bych napsal, že tato první písemná výzva k reklamaci stejně jako další korespondence bude použita v případě potřeby dalšího jednání i jako příloha ke stížnosti na příslušné úřady spojené s řešením reklamací a kvality provádění prací.

A potom až někdy na to dojde,a půjde jen o malou opravu, chvilku před škrábáním... na váleček zapomeň pokud by ti někdo poradil odloupávající se vrstvy nanášet válečkem, věz, že pokud na ně sáhneš a máš plochu celou navlhčíš ji prvním tahem, pokud se chceš vrátit a jdeš znovu na stejné místo, pak se ti někde vlhká vrstva oddělí a začne se ti nabalovat na váleček! Pokud bys musel řešit odpadávající části, doporučím ti tedy pouze klasickou ruční práci a to "malířskou" štětkou. Možná si řekneš že je sice drahá, ale má své vlastnosti, které štětec nenahradí. Mám doma roky kulatou s jemným vlasem a silonovitou hranatou , kterou skoro nepoužívám. Pokud si ji koupíš hlavně dbej na ukládání, aby se ti štětiny neslehávaly, či netrčely. Já mám černou misku na sádru z gumy(tvar podobný jako kuželová od solviny), a do ní mi přesně sedne, takže po očistě obojího ji do něj vložím a vím, že se mi nesleží, neb je kryta a dosedá krásně obrubou.
Při míchání malby, pokud není barvená dodatečně si odeberu malou část hustého , a použiji potom i to z víka, pokud nemá zaschlé pevné části a tím potom jakoby vmasírovávám štětkou na přechodové části, a tím se trochu rozloží výšková nerovnost a nehází stíny. Také je třeba dbát na směr malby a to platí i u každého natírání, tapet... -poslední dávám tak aby tahy a překrývání nebyly kolmo k světlu od okna,
Pokud potom natírám plochy válečkem, štětkou uceluji přechody a kouty.

Nevím, co ještě bych poradil a tak přeji ať se daří a potom dej sem vědět co a jak dopadlo.
Káma

Na zatmelení těchto prasklin doporučuji šlehaný tmel. Minulej tejden jsem s tím tmelil právě praskliny na zdi - vyškrábnul jsem špachtlou vše volný z praskliny a zatmelil tím šlehaným tmelem. Výhoda - nepropadá se (neztrácí vysušením objem), tudíž není třeba tmelit dvakrát. A výborně se s tím dělá, narozdíl od sádry.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru