Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teče trubka k boileru...

Dobrý den, máme boiler dražice 160L (r.v.1989-dle štítku)...

Funguje dobře,ale teď jsme přijeli z dovolené a zjistili, že boiler kape...Po důkladné zkoumání baterkou a zrcátkem jsme našli dirku v přívodní trubce (trubka, která už je součástí boileru)...

Provizorně jsme na trubku natáhli kus gumové hadice a stáhli drátem,ale pořád to jemně kape (=kýbl od popkornu vyleju ráno v 10:20 a znova ho musím vylýt druhý den odpoledne/večer)...

Jelikož je dirka v trubce, která je součástí boiler, asi odhaduji zprávně, že je čas vyměnit boiler, jenže jsme zjistili menší komplikaci:

Na přívodní trubce je pákový uzávěr vody, jenže se s ním nedá hnout (a nechtěli jsme za to brát fest aby nám nezůstal v ruce...). Ve sklepě je hlavní uzávěr vody (taky pákový), jenže stejný problém...

Jak to rozchodit, popř. co hrozí?

Děkuji za pomoc

P.S.: Zítra dodám fotky...

Předmět Autor Datum
Hadice nepomůže, je tam velký tlak. Dá se to slepit takovou epoxidovou formelou (vypustit vodu aby t…
Filuta 15.08.2011 00:46
Filuta
No smola a smola. Bojleru niet pomoci, 22 rokov je až, až. Stejne to bol dobrý kus. Co sa týka pák…
Joseph 15.08.2011 08:54
Joseph
Dobrý den,nepíšete na jaký vodní řád jste připojeni.Pokud na vlastní čerpadlo,tak ho prostě vypněte.…
Lubomír 15.08.2011 11:35
Lubomír
bohužel jsme připojeni na vodovodní řád...jdu uděla t foto a za 10 minut je sem dám...
n.u.r.v. 15.08.2011 16:59
n.u.r.v.
tady je foto: boiler-problem Edit: P.S.: spletl jsem se-boiler není z roku 89, ale 98...:-[
n.u.r.v. 15.08.2011 18:44
n.u.r.v.
Dobrý večer,jak tak koukám na fotky,tak se domnívám,že je tam redukční ventil,ten s tím budíkem,poku… poslední
Lubomír 15.08.2011 22:32
Lubomír

Hadice nepomůže, je tam velký tlak. Dá se to slepit takovou epoxidovou formelou (vypustit vodu aby to bylo bez tlaku) - viz třeba tady.

Naděje, že prdne celý bojlér je bohužel převeliká.

To je průser, když s tím nejde hnout. Nastříkat do toho MD nebo WD sprej, zkoušet poklepávat kladívkem, opatrně zabrat. Trpělivost, než ta sperj pronikne do útrob, může to drvat i dva dny. Před vodoměrem je ještě jeden uzávěr, ten by měly obhospodařovat vodárny.

Co hrozí? Nádherný vodotrysk a úděsná potopa...

No smola a smola.

Bojleru niet pomoci, 22 rokov je až, až. Stejne to bol dobrý kus.

Co sa týka pákového uzáveru vody, zrejme ide o gulový pákovy ventil, tam jedine hrubá sila. Vytvorila sa usadenina vodného kameňa. Ak sa aj podarí pohnúť ventilom a uzavrieť ho, bude čiastočne poškodený ryhami ktoré sa vytvoria v plastovom puzdre kde je usadená guľa, nebude celkom tesniť v uzavretom stave. Samozrejme v otvorenom stave to nevadí. Dá sa s tým fungovať, záleží na Tebe či dáš vymeniť aj tie ventily.

Osobne nemám rád tieto ventily, sú háklivé na čistotu média a do naších podmienok, kde je velmi často tvrdá voda, sa mi nevidia ako moc vhodné.

V Maďarsku s nimi problém zrejme nie je.

Dobrý den,nepíšete na jaký vodní řád jste připojeni.Pokud na vlastní čerpadlo,tak ho prostě vypněte.Ty uzávěry budou asi problém,zarostlé vodním kamenem,poklepat opatrně kovovou část a pak mírnými poklepy na páku,klepat oběma směry,takže povolovat a zase utahovat,postupně rozchodit a pak zavřít.Bojler vypusťte přes přetlakový ventil.Pokud poznáte dimenzi přípojných šroubení,kupte záslepku na přívod a bojler odmontujte.Při tom vypouštění otevřete všechny kohouty teplé vody,držel by vodu v potrubí podtlak a zbytečně by jste měli později rozplavbu.Po zaslepení přívodu můžete opět pustit čerpadlo.Montáž bojleru bude podobným způsobem.

Dobrý večer,jak tak koukám na fotky,tak se domnívám,že je tam redukční ventil,ten s tím budíkem,pokud se do něj dostanete,mohlo by to jít uzavřít přez něj,bude tam nějaká pružina a asi závit,tak se ladí tlak,zkuste to přiškrtit do uzavřeného stavu,ale né násilím,vše stříkněte MD ,nebo štěteček s petrolejem,ať něco neukroutíte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru