Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zapojení zářivky pod kuchyňskou skříňku

Dobrý den,
mám jednu otázku.:-) V panelovém domě jsem z kuchyňského obkladu odmontoval starou zářivku a koupil novou viz odkaz: http://arguslight.ic.cz/katalog/cz/index.php?265,t l-2016-8-t%F8.-ii.:i: Z obkladu je vyvedený 1x kabel černý a 1x kabel zelený a právě nevím do jakých zdířek mohu dráty do zářivky zapojit. Napadlo mě zapojit dle barev zelený k zelené a žluté a černý k hnědé. Je moje úvaha správná? Co mám zapojit k modrému drátu?:-/ Zatím jsem elektriku nezapojoval a nechci zářivku spálit. K dotazu jsem připojil 3 fotografie. Předem děkuji za rady!
Radim

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zářivku spálit nemůžeš,ale ty kabely (černý a zelený) co ti lezou ze zdi nejsou v pořádku,pokud jsou…
miroslav 10.08.2011 22:54
miroslav
Pokud jsou rozvody provedeny v soustavě TN-C (což je u starých rozvodů běžné), tak ochranný vodič ne…
petr_s 11.08.2011 11:41
petr_s
v našem baráku byly staré rozvody v hliníku omotaného černou "nití" a to komplet všechny, v krabicíc… poslední
Uroboros 11.08.2011 12:15
Uroboros

zářivku spálit nemůžeš,ale ty kabely (černý a zelený) co ti lezou ze zdi nejsou v pořádku,pokud jsou jen dva měla by to být fáze + nulák,ale barvy neodpovídají žádné normě,je to nějaká lidová tvořivost,navíc ti chybí třetí ochranný vodič.
Svítit by to mělo při zapojení do svorek N + L ,ale chybí ochranný vodič,kontaktuj odborníka !!!

v našem baráku byly staré rozvody v hliníku omotaného černou "nití" a to komplet všechny, v krabicích, kteréžto byly pouze díry vy zdi s krytkou, v lepším případě tyhle díry byly vyložené dřevěným rámečkem, byly dráty spojeny tak, že byly jen smotány a nadvakrát ohuty, tyhle spoje byly od ostatních izolované novinama :-)

Věř, že i ty prasárny co jsou vidět dnes, jsou proti tomuhle extrémně bezpečné :-D. Dneska když se dá dvojitě izolovanej drát se správnýma barvama a secvaká se to do wago svorek, tak je to o něčem jinym...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru