Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto anabolicky steroidy

Cus chci se zeptet ze zajimavosti daji se brat anabolicke steroidy nejak bezpecneji (jde hlavne o impotenci nadoby asi nikdo nechce obetovat ) jake jsou nejlepsi a jake kombinace atd... pokud stim mate skusenosti tak bych je uvital (narust svalove hmoty atd),kde se daji sechnat kvalitni nikolily cincka smrt v jehlach a jejich cena atd no proste vse co o nich vite jo a jeste jsem cetl a zda se mi to jako pitomost ze s tim muze zacit clovek ktery nikdy neposiloval a zacina rovnou se sterojdama.
Diky všem za učast

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ako byvaly pracovnik fitnescentra, ktory sice uz 15 rokov necvici a uz len pribera tuk (holt hnusna…
fleg 05.08.2011 16:58
fleg
B - komplex je jen další (znovu uznávám že ne nezbytně nutná) součást stravy při vyšším fyzickém výk…
Boeing 05.08.2011 18:22
Boeing
Už som prečítal veľa článkov,ale tieto sa mi páčia.Ja cvičím len prerušovane.Vždy sa prihodilo niečo… poslední
Hip3hop 05.02.2013 21:32
Hip3hop

Ako byvaly pracovnik fitnescentra, ktory sice uz 15 rokov necvici a uz len pribera tuk (holt hnusna civilizacia) to mozem povedat, ze zaklady posilovania sa za poslednych 60 rokov moc nezmenily. Pri posilovani uz nie je velmi co vynajst, netreba verit vsetkemu co sa pise a prezentuje peknymi obrazkami.
Steroidom by som sa vyhol z jedneho jednoducheho principu. Nikdy nevies ako sa tvoje telo zachova a poskodenie organizmu je vacsinou nezvratne. Poznam pripade ludi co brali par mesiacov a maju nasledky aj po 20 rokoch. Nebudem to opisovat co vsetko sa moze stat uvediem zjednoduseny priklad. Dajme tomu, ze prirodzena hranica vysky testosteronu u teba je 100. Cvicenim ti tato hladina kolise, ale vzdy sa vracia do normalu. Pri uzivani steroidov hladinu rozkolises tak, ze v normalne uz nikdy nebude. Vplyv hormonov na ludske telo a psychiku mozes vidiet na kazdom adolescentovi. Zmena hlasu, postavy, dokonca somatotypu, spravania, kvality pokozky, sexuality a pod...tym vsetkym si musel prejst kazdy, ale to bol prirodzeny vyvoj a hlavne smerovanie bolo urcene geneticky pri tvojom narodeni. Steroidmi vlastne prepisujes svoj geneticky vzorec a ver tomu, ze nie na obraz co by ta tesil. Inak tej impotencie by som sa bal najmenej;o).
A este k niektorym veciam co odzneli vyssie. Mam pocit, ze dnes mladi ludia hlcu informacie velmi rychlo a nestihaju ich spracovat. Inak by tu neodznievali rozne zmatocnosti.
Mozem ti povedat, ze cvicenie sa na celkovom vysledku podiela len cca 30$ percentami, hlavne co sa tyka sutazneho bodybuildingu. Pri rekreacnom je strava sice tiez dolezita, ale nekladie sa az taky doraz na celkovy vysledok, preto je tam cvicenie trosku dolezitejsie.
Strava je tvorena cukrami, tukmi a bielkovinami. Alternativne nazvy si sacharidy, lipidy a proteiny. Preto je scestne hovorit o bielkovinach a proteinoch v jednej vete ako sa tu stalo nemenovanemu userovi trosku vyssie.
V skratke.
Sacharidy potrebujes ako energeticky zaklad, podla toho aku energiu spotrebovavas sa sacharidy delia na mono, di a polysacharidy. Pri akutnej potrebe energie uzivas monosacharidy (hroznovy cukor napr), ktore sa v tele okamzite vstrebavaju. Naopak spracovanie polysacharidov trva telu dlhsie, preto sa vylucovanie energie rozlozi na vacsi cas.
Lipidy su casto podcenovanou zlozkou potravy, na prvy pohlad nezelanou. Zo stravy ich vsak vylucit nemozes. Rozdelujeme ich na jednoduche a zlozene, pripadne rastlinne a zivocisne. Su zdrojom energie pre telo v case vycerpania zasob sacharidov a zabranuju telu aby katabolizovali proteiny, su tiez dolezite pre organizmus pri mnohych procesoch (napr travenie potravy, vyziva organov).
Proteiny o nich basni kazdy zacinajuci kulturista. Proteiny sa v tele stepia na aminokyseliny. Tie rozdelujeme na esencialne a nesencialne. Esencialnych je tusim 13 a telo si ich nevie vytvorit, musis mu ich teda dodavat potravou. Toto je dolezity fakt pre vegetarianov, pretoze cisto rastlinna potrava neobsahuje vsetky esencialne aminokyseliny a dochadza k ich nedostatku v organizme. Zdrojom proteinov je napriklad maso, mliecne vyrobky, vajcia z rastlin hlavne soja, ci psenicne vyrobky. Proteiny su zakladnym kamenom pri raste svalov a su najcastejsie uzivanym doplnkom. Tu pozor na marketing. Tzv gainery velmi popularne a predavane na kila obsahuju ak si dobre pamatam len cca 10-20% bielkoviv. Pri tychto doplnkoch sice clovek nabera kilogrami, ale nie svalovej hmoty, je to tuk, ktory vznika nespalenim ohromneho mnozstva sacharidov, ktore telu dodavame.

Co sa tyka treningu urcite by som zaciatocnikovi neodporucal vyssie spomenuty kruhovy trening, ktory je zamerany na vytrvalost a vyzaduje si uz nejaku tu kondiciu. Idealne je asi zacat cvicit 2-3x do tyzdna cele telo s min 1-2 dnami prestavky. Po cviceni totizto nastupuje anabolicky proces (z nazvu nemusis mat strach je to prirodzeny proces), pri ktorom sa zvacsuje svalova hmota a pri castom cviceni by sme ho mohli zmenit na katabolicky, cize sa nam paradoxne bude svalova hmota zmensovat. Menej je viac v tomto pripade. Neskor mozes prejst na 2+1 alebo 3+1, ked precvicis cele telo v priebehu 2-3 dni.
Ako bolo spravne povedane rovnako dolezite ako cvicenie je nasledna regeneracia, takze dolezity je spanok, pomoze aj masaz a samozrejme strava. Jest treba najneskor 1h pred cvicenim lahke jedlo, ak je to tasi obed tak aspon 2h. Po cviceni si zajest az po cca 1h. Pri jedeni totizto potrebujes mat v zaludku krv, ktora napomaha traveniu potravy, pri cviceni je krv pumpovana do svalov a nemoze byt na 2 miestach naraz.
Co sa tyka vyzivovych doplnkov tam je krasne vidiet co robi marketing a obrazky s ludskou psychikou. Vitaminove doplnky nemaju na rast svalov ziaden ucinok. Uzivaju sa kvoli ich zvysenej spotrebe organizmu pri cviceni, kedze jeme malo ovocia a zeleniny telu chybaju. Ziaden B-komplex (subor B vitaminov) ti nepomoze k vacsim svalom. Jediny vitamin ovplyvnujuci prijem potravy je B12, predpisuje sa detom, ktorym nechuti jest, picha sa priamo do svalu. Jednoducho povedane dokazes do seba narvat viacej jedla = bude z teba vacsi borec;o). Kulturisti este casto uzivaju megadavky (1-2g, odporucana davka je 100mg) C vitaminu z dovodu, ze je dolezity pri ochrane organizmu a neda sa s nim predavkovat (vylucuje sa mocom).
Gainery ako som spominal ti nahradia kopec beznej potravy, proste si nemusis dat rezen, das si ho v prasku, ale necakaj, ze budu svaly, zvysi sa vahu hlavne vo forme tuku.
Okrem gainerov sa predavaju aj proteinove koncentraty (60-90% pure protein), z ktorych tak nepriberies ako z gainerov, ale su zamerane cielenejsie, myslim, ze zaludok ich zvladne lepsie ako gainery, nie su tak narocne na objemy.
No a tolko zboznovany a ospevovany kreatin? Sam o seba ti nic neda. Urychluje len regeneraciu svalov tym, ze im dodava energiu a drzi v nich vodu = svaly maju vacsi objem, ale nie su zdaleka tak vyrysovane.
Cvicit sa da samozrejme aj bez tychto bazmekov, chce to len trpezlivost a nikam sa neponahlat.
Este som zabudol poznamenat, ze ked zacinas cvicit je dolezite ako sa zachova tvoje telo. Ziadna garancia, ze za 2-3 mesiace naberies 4-6kg neexistuje. Vsetko zalezi od tvojho somatotypu postavy a ako reaguje tvoj organizmus na zataz. A netreba zabudat, ze je rozdiel pribrat 6kg svaloviny a rozdiel pribrat 6kg tuku;o).

B - komplex je jen další (znovu uznávám že ne nezbytně nutná) součást stravy při vyšším fyzickém výkonu.

Gainery opravdu pomáhaj - jakožto člověk s dvěma tasemnicema, kterej nikdy nepřibral ani deko (a mohl jsem žrát cokoliv v jakýmkliv množství), jsem za cca 3 měsíce cvika nabral 5kg. Jestli obsahují to a to v tolika a tolika %, dělají přesně to a to není až tak důležitý. Tazatel chce nabrat. Je spousta lidí, kteři rovněž jako já "normálním" způsobem nepřiberou. Takže i nějakej ten tuk neškodí a jsou vděční za každý kilo. Svaly rostly (za 3 měsíce jsem zpětinásobil zátěž, reakce okolí a míry).

Na creatinu jsem se shodli - jen dodám, že viditelná změna objemu je sakra dobrá motivace.

Samozřejmě nelze zaručit paušální výsledky na každého, dle fizologie jedince, ale mě tak trochu šlo o motivaci tazatele, ne mu zamotat hlavu tunou informací, pak dochází k tebou zmiňovánému informačnímu předávkování :)
Pozitivní motivace se základními fakty, o to mi šlo, ne o přesné informace u oboru, pro který jsou VŠ, což pravděpodbně studovat nechce. Rovněž mluvím ze zkušenosti ;)

Už som prečítal veľa článkov,ale tieto sa mi páčia.Ja cvičím len prerušovane.Vždy sa prihodilo niečo čo prerušilo môj tréning.Všetko je o genetickom predurčení nášho tela.Nie každý môže dosiahnuť postavu podobnú kulturistom.Do 28 roku môjho života som sa nemohol dostať nad 70Kg.Začal som poctivo cvičiť 2+1.Užil som 7Kg Gainer+4Kg proteínu a pribral som za 2 mesiace 16Kg.Samozrejme som hodne jedol,dá sa povedať že som jedol až nasilu vela(hlave vajcia,kura,ovsené vločky a cestoviny).Inak pri vajciach opatrne,konzumovať bez žlôutku(tažké tuky+cholesterol).Majú pravdu človek môže brať čokoľvek a koľkokoľvek a bez účinku.Základ je a vždy bol POCTIVY tréning.Me sa to podarilo.Z 3 rokov som cvičil dokopy 1,5roka a stale som nad 85Kg a som spokojny.Treba dbať na stravovanie.Hodne zdaru.

Zpět do poradny Nahoru

loading...