Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyřešit záměnu folie parotěsné za paropropustnou a naopak?

Po 7 letech od kolaudace rod.domku,kdy mi hlavně v zimním období provlhaly sádrokartonové stropy jsem zjistil,že mi byly nesprávně pod střešní latě natažené parotěsné folie a mezi sádrokarton a izolační vatu natažena paropropustná folie. Jak tuto zásadní chybu napravit? Dosud jsem v půdním prostoru prořezal mezi krovy parotěsnou folii a v místech,kde šikminy sádrokartonového stropu kopírují sklon střechy jsem postupně odkrýval střešní tašky a parotěsnou folii prořezával,aby tak tvořící se vodní páry mohly odcházet. Dále mám v úmyslu zateplit půdní prostor abych odstranil výrazné tepelné rozdíly v zimním období a zabránil tak srážení vodních par. Abych nemusel demontoval střešní krytinu a střešní latě,chtěl bych paropropustnou folii natahnout zevnitří z půdy mezi krovy a pod střešní latě,pak mezi krovy dát izolační vatu,na ní parotěsnou folii a nakonec to zakrýt palubkovými prkny. Poraďte mi případně jiné řešení a také zda existuje paropropustná folie,která se nemusí natahovat horizontálně,tedy podle střešních latí,abych mohl tuto natáhnout mezi krovy od vrchu od hřebene krovu dolů.
Děkuji za užitečné rady. Jiří Kos

Předmět Autor Datum
Toto jsme řešili nedávno. Projevilo se po 8 letech bydlení. Nakonec jsme jsme demontovali krytinu a…
Host123 25.07.2011 22:05
Host123
To je to nejhorší,čeho jsem se obával,ale jak vyměnit paropropustnou folii za parotěsnou za sádrokar… nový
Jikos 27.07.2011 15:14
Jikos
Jiří, asi Vás nepotěším, ale nemáte náhodou mokrou vatu? asi je nutno celé předělat, jak radí kolega…
milan.cukrar 26.07.2011 18:18
milan.cukrar
Když jsem domontoval střešní tašky a prořezával parotěsnou folii,tak izolační vata mokrá nebyla,ale… nový
Jikos 27.07.2011 15:19
Jikos
Pokud Vám to dělala firma, tak reklamace po té době neklapne. Nicméně která to byla ?
Otazník. 26.07.2011 19:58
Otazník.
Žádná firma mi izolační práce neprováděla,to všechno zavinil můj vlastní zěť,který však sám své chyb… nový
Jikos 27.07.2011 15:23
Jikos
Nevím nevím,ale po sedmi letech by mohly být chycený i krovy. Nejlepší asi opravdu bude to celý shod… nový
tomassyr 27.07.2011 22:22
tomassyr
A izolace se dotyka parotesne folie? pokud ne a je tam zachovana vetraci mezera, tak bych tu parotes… nový
Maly Pepa 27.07.2011 23:42
Maly Pepa
Nepotěším vás, nechcete li mít do budoucna problémy, je to na komplet předělání. Prořezaná parotěska… poslední
radek2 30.07.2011 19:28
radek2

To je to nejhorší,čeho jsem se obával,ale jak vyměnit paropropustnou folii za parotěsnou za sádrokartonama? a také bych rád věděl,zdali je možné paropropustnou folii naistalovat pod střešní latě zevnitř z půdy a to vertikálně a ne horizontálně, zdali taková folie existuje? Děkuji vám za radu.

Když jsem domontoval střešní tašky a prořezával parotěsnou folii,tak izolační vata mokrá nebyla,ale to jsem dělal v době,kdy teplotní rozdíly mezi vnitřkem a vějškem domu nejsou v podstatě rozdílné.Takže vata by mohla být mokrá v případě,že venku by byl mrát a uvnitř bylo vytopeno třeba na 22 stupňů. Děkuji vám za rady k mému problému.Jirka

Nevím nevím,ale po sedmi letech by mohly být chycený i krovy. Nejlepší asi opravdu bude to celý shodit zkouknout jak vypadají trámy popřípadě je ošetřit a dát to tam jak to má být tašky,latě,kontralatě,paropropustná folie,izolace mezi krovy,izolace přes krovy,parotěska, rošt a palubky.

A izolace se dotyka parotesne folie? pokud ne a je tam zachovana vetraci mezera, tak bych tu parotesku nechal. Jenom bych zkoukl, jestli je v hrebenu strechy spravne odvetrasvani prostoru mezu izolaci a folii.Tento postup je spravny i podle vyrobcu folii Ale mezera mezi izolaci a folii ma byt 2 cm.

Nepotěším vás, nechcete li mít do budoucna problémy, je to na komplet předělání. Prořezaná parotěska u střešní krytiny by mohla zůstat, pokud se vám mezi střešní krytinu nedostane voda ( sníh ). Mezi krovy můžete natáhnout kontaktní tyvek, ale trámy stejně neochráníte a dokonale to stejně mezi trámy nedáte - problém úžlabí, pozednice...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru