Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vyřešit záměnu folie parotěsné za paropropustnou a naopak?

Po 7 letech od kolaudace rod.domku,kdy mi hlavně v zimním období provlhaly sádrokartonové stropy jsem zjistil,že mi byly nesprávně pod střešní latě natažené parotěsné folie a mezi sádrokarton a izolační vatu natažena paropropustná folie. Jak tuto zásadní chybu napravit? Dosud jsem v půdním prostoru prořezal mezi krovy parotěsnou folii a v místech,kde šikminy sádrokartonového stropu kopírují sklon střechy jsem postupně odkrýval střešní tašky a parotěsnou folii prořezával,aby tak tvořící se vodní páry mohly odcházet. Dále mám v úmyslu zateplit půdní prostor abych odstranil výrazné tepelné rozdíly v zimním období a zabránil tak srážení vodních par. Abych nemusel demontoval střešní krytinu a střešní latě,chtěl bych paropropustnou folii natahnout zevnitří z půdy mezi krovy a pod střešní latě,pak mezi krovy dát izolační vatu,na ní parotěsnou folii a nakonec to zakrýt palubkovými prkny. Poraďte mi případně jiné řešení a také zda existuje paropropustná folie,která se nemusí natahovat horizontálně,tedy podle střešních latí,abych mohl tuto natáhnout mezi krovy od vrchu od hřebene krovu dolů.
Děkuji za užitečné rady. Jiří Kos

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nepotěším vás, nechcete li mít do budoucna problémy, je to na komplet předělání. Prořezaná parotěska… poslední
radek2 30.07.2011 19:28
radek2

Nepotěším vás, nechcete li mít do budoucna problémy, je to na komplet předělání. Prořezaná parotěska u střešní krytiny by mohla zůstat, pokud se vám mezi střešní krytinu nedostane voda ( sníh ). Mezi krovy můžete natáhnout kontaktní tyvek, ale trámy stejně neochráníte a dokonale to stejně mezi trámy nedáte - problém úžlabí, pozednice...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru