Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký plynový turbo kotel do bytu?

Vzdyt jsem to psal v prispevku vys ?

Vodu v zasobniku kotel ohreje na vami pozadovanou teplotu ( napr. 60°C ), pak vypne. Bavime se o ohrevu vody, ne o topeni do systemu , tedy radiatoru .

Pokud vy zacnete odtacet teplou vodu, hladina teple vody klesa a pokud klesne pod urcitou mez, zacne kotel pripoustet "studenou" vodu do zasobniku, kterou ale okamzite prihriva na vami zvolenou teplotu.

Pokud byste opravdu odtocil veskerou ohratou vodu ze zasobniku, funguje pak kotel jako prutokovy ohrivac vody.
( alespon u mne a meho kotle na teplotu 37 °C )

Pokud vse funguje jak ma, tak by se vam nikdy nemelo stat, ze potece pouze studena voda a opravdu to tak je, me se to jeste nepovedlo ;-)

Takze zasobnik je jakasi rezerva jiz predehrate vody ( jako bojler ), ktera ceka na odcerpani. Pokud nebudete teplou vodu cerpat, kotel pouze pomoci termostatickeho cidla hlida vami zvolenou teplotu vody a tu, pokud klesne pod zvolenou teplotu automaticky prihriva .

Na kotli lze samozrejme zvolit pouze ohrev vody ,( jako to mam ja a topim krbovkama s vymenikem ), nebo pouze ohrev radiatoru, nebo kombinace obou moznosti .

A jeste doporucuju pridat do obehu teple vody obehove cerpadlo, budto s casovym spinacem, nebo normalne na zastrcku, nestoji to majland a je to luxus tocit teplou vodu okamzite :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny